banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye

Vali Tuna'dan önemli açıklamalar...

Bir grup gazetecinin ziyareti sırasında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, darbecilerin gizli kalmış bazı unsurlarının provokatif eylemlerde bulunabileceği uyarısında bulundu.

Vali Tuna; “Ülkemiz Cuma akşamından beri hareketli saatler yaşadı. Çok şükür Şanlıurfa’da her hangi bir problemimiz yok, her şey kontrol altında. Zaten 2. Ordu komutanlığına İbrahim Yılmaz vekaleten görevlendirildi. Bu kalkışma sırasında askerimizin içinde bu harekete karşı dik duruş sergileyenler çoğunlukta. Dolayısıyla Şanlıurfa’da her hangi bir sıkıntı olmadı ve buralara talimatlar verildi. Bu niyet içerisinde olup yapamayanlar yok muydu vardı tabi ki. O konuda da başsavcılığımız gerekeni yapıyor. Bu doğrultuda gözaltılar var. Gözaltı süreci ne olur, bu yargı makamlarının takdiridir. Bunu göreceğiz.” dedi.

Süreç içerisinde emniyet güçlerinin ilde gereken tedbirleri aldığını kaydeden Vali Tuna: “Şanlıurfalı hemşerilerimizi, binlerce vatandaşımız bu konuda devletin hükümetin, cumhurbaşkanımızın yanındaki duruşlarını destekleriyle göstermişlerdir. Dün gece de bu nöbet, bekleyiş devam etti. Çok şükür bir provokasyon neticesinde bir tatsızlıkta şu ana kadar yaşanmadı. Bu konuda dikkatli olmak gerektiğini biliyoruz. Gerekli uyarılarımızı da yapıyoruz. Siyasi partiler olsun belediyeler olsun hepsi duyarlılar. Hem vatandaşlarımızın bir takım ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hem de valiliğin aldığı tedbirlere yardımcı olma konusunda yerel yönetimler bize çok değerli katkılar yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Hayatın normale dönemeye başladığını yine de dikkatli olmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyerek açıklamasına devam eden Vali Tuna: “ Çünkü hala gizli kalmış unsurlar olabilir. Bunların bir takım provokatif girişimleri olabilir. Bunlara dikkat edilmesi kaydıyla herkesin rutin görevini sürdürmesi noktasında biz değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Ordu bizim ordumuz, bu milletin ordusu. Asker de bizim askerimiz bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. İhanet edenler hakkında gereken yapılıyor ve yapılacak” dedi.

Şanlıurfa’da kamu hizmetlerinin eksiksiz ve aksamadan yürütülmesi için de tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Güngör Azim Tuna: “Vatandaşlardan talebimiz dikkatli olmalarıdır. Her hangi bir provokasyona yol açacak yönlendirmelere karşı dikkatli olmaları ve yanlış hareketlerde bulunulmamasıdır. Şanlıurfa’da asker kışlasından hiç çıkmadı. Şu ana kadar en ufak bir sıkıntı olmadı. Dolayısıyla biz de bu noktada rahat olalım. Herşey kontrolümüz altındadır. Bunun bilinmesini rica ediyorum” dedi.

200 kilometreyi aşan bir sınırla Şanlıurfa’da milli güvenliği zaafiyete düşürecek bir durumun yaşanmasına da müsaade etmemeleri gerektiğini belirten Vali Tuna: “Ülkemize yönelik bir takım yıkıcı bölücü faaliyetler içine girmeye çalışanlar olmaması için bundan sonra kurum kuruluşlarımız arasında gerekli koordinasyon ve iş birliğiyle gerekli tedbirlerin alınması önem arz ediyor” dedi.

Devam eden göz altı süreciyle ilgili de bilgi veren Vali Tuna: “ büyük ölçüde tamamlandı. İşlemler başsavcılıkta devam ediyor. Bugün bir takım gelişmeler olmaya başlayabilir. Emniyet görevlilerinden yirmiye yakın kişinin açığa alınma işlemi gerçekleştirildi. 55 civarında da hakim ve savcı gözaltına alma işlemi devam ediyor. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Dediğim gibi süreç devam ediyor. Başsavcılık gerekeni yapıyor” dedi.


Suruç’ta geçen yıl 20 Temmuz’da yaşanan olayın yıldönümünde yapılması muhtemel gösterilerle ilgili de bilgi veren Vali Tuna: “ Ülkenin böyle bir gündemi varken yıldönümü adıyla gidip buralarda gösteri yapma niyetinde olanlara zaten biz iyi niyetli bakmıyoruz. Bunlara kesinlikle müsaade de etmiyoruz. Yasaklama kararı da aldık. Bunlar iyi niyetli girişimler değildir. Bunlar ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik gayretlerdir. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Tabiki kaybettiklerimiz bu ülkenin kayıplarıdır ama bunu her sene bir istikrarsızlık unsuru olarak anmaya kalkmak iyi niyetli davranışlar değil.

Son olarak İstanbul’da şehit olduktan sonra Şanlıurfa’da dün defnedilen Mustafa Direkli’ye Allah’tan rahmet ailesi ve tüm Şanlıurfalılara baş sağlığı dileyen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna: “Şanlıurfalılar İstiklal mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmeye devam ediyor. Kendi iradesine sahip çıkma konusunda diğer bölgelerde olduğu kadar Şanlıurfalılar da binlerce kişiyle bir kez daha ispat etmişlerdir. Bunun için kendilerine en derin hürmetlerimizi arz ediyoruz” dedi.

Açıklamasının ardından misafirleriyle Şanlıurfa ve Şanlıurfa basını üzerine sohbet eden Vali Güngör Azim Tuna; misafirlerine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.