banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa Valiliğinden Suriye'ye saldırı haberleri ile ilgili açıklama

Şanlıurfa Valiliği, Türkiye’den Suriye istikametine ateş edildiği yönündeki son zamanlarda çeşitli basın organlarında çıkan haberlerin PKK’nin yönlendirmesiyle  yapıldığı belirtilerek, bu türden haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.  

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Son bir aylık süre içerisinde PKK/PYD’nin yönlendirmesiyle çeşitli basın yayın organlarında Türkiye’den Suriye istikametine ateş edildiği, bunun sonucunda Suriye tarafından sivil personelin öldüğü yönünde haberler yayınlanmaktadır.

Suriye’de yaşanan olaylar sonucunda hudut hattında alınan emniyet tedbirleri üst seviyeye çıkarılmış, meydana gelen yasadışı olaylara görevli personel tarafından angajman kuralları çerçevesinde müdahale edilmektedir.

19 Eylül-05 Ekim 2014 tarihleri arasında Suriye’de yaşanan zulümden kaçarak ülkemize şartlı mülteci olarak giriş yapan 194 bin kişinin burnunun dahi kanamadığı dikkate alındığında, bu tür olayların gerçekleşmesi ihtimali söz konusu değildir.

Söz konusu maksatlı yayınların hudut hattında görev yapan TSK personelinin moral ve motivasyonunun bozulmasına, TSK’nın yıpratılmasına ve itibarının zedelenmesine yönelik kara propaganda faaliyetleri olduğu değerlendirilmektedir.

Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de hudut hattının korunmasına yönelik gerekli tüm emniyet tedbirleri alınacaktır. Son dönemde çıkan bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.