banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa, TKY’de Türkiye 1.si oldu

Ayrıca Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminde görevli öğretmen Veysi Yılmaz ve Çağlayan Ortaokulu Öğretmenleri ile öğrencileri törene katıldı.

Törende yılın en başarılı okul ve ekipleri ödüllendirildi. Kurum dalında birincilik ödülünü Şanlıurfa Merkez Özel Çağlayan İlk ve Ortaokulu, Bartın Merkez TOKİ Ortaokulu aldı.

 

Bakan Nabi Avcı, Başkent Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9. Paylaşım ve Ödül Töreni’nde, bilgi çağında eğitimcilerin üstlendiği rollerin bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Eğitimde nitelik ve daha iyiye, daha kısa sürede, daha az maliyetle ulaşma arzusunun, yönetimde yeni yaklaşımların doğmasına neden olduğunu aktaran Avcı, bunlardan birinin de toplam kalite yönetimi olduğunu ifade etti. Bakanlık olarak 9 yıldır toplam kalite çalışmaları yürüttüklerini anlatan Avcı, bu çalışmaların temel amacının, eğitimde kalite ve başarıyı ulusal ve uluslararası düzeyde daha yukarılara çıkarmak olduğunu belirtti. Toplam kalitenin, insan, iş, ürün ve hizmet kalitesini bütüncül bir yaklaşımla ve tüm çalışanların katkılarıyla sürekli arttırılmasını hedefleyen bir yönetim yaklaşım olduğuna dikkati çeken Avcı, "Türk milli eğitim sistemi, günümüzde bilgiye erişme yollarını bilen, bilgiyi üreten, kullanan, bilimsel düşünmeyi öğrenen ve birey olma niteliğini kazanmış, hoşgörülü yetenekli ve kalite bilinciyle hareket edebilen, donanımlı insan yetiştirme misyonunu üstlenmiştir. Türk milli eğitim sistemi, bu misyonunu ancak kalite bilinciyle hareket ettiğinde ve toplam kaliteyi eğitim sistemine entegre edebildiği ölçüde yerine getirmiş olacaktır" dedi.

Bakan Avcı, konuşmasının ardından yılın kaliteli okul-kurumlarına ödüllerini verdi. Kurum dalında birincilik ödülünü Şanlıurfa Merkez Özel Çağlayan İlk ve Ortaokulu, Bartın Merkez TOKİ Ortaokulu aldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden ödülü alan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde açıkladı:

“Toplam Kalite Yönetimi sürdürülebilir mükemmellik sağlayan bir yönetim tarzıdır.Sürekli iyileştirme hedeflenir.Tüm çalışanlara sorumluluk verilir. Tky’ nin uygulamasında, üst yönetimin liderliği, tüm çalışanların katılımı ve uzun dönemli, sistematik bir değişim programı gereklidir. Yönetimin katılımı, iletişim, sürekli gelişme, eğitim, ekip çalışması, süreç iyileştirme, toplam kalite yönetiminin başarısı için gerekli unsurlardır

Bugün TKY alanında okulumuzun Türkiye 1.si olması açısından  Şanlıurfa’mız adına tarihi bir gün yaşadığımızı belirtmek isterim.Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında ilimiz adına katılan Çağlayan Ortaokulumuzun Türkiye 1.liğini elde etmesi hepimizi mutlu etti.Ekip ruhuyla ve dayanışma içinde çalışıldığında çok güzel derecelerin elde edileceğini gösterdiler.

Şanlıurfa olarak bizler tüm okullarda kalite bilincini idrak ederek kaliteyi artırma yönünde çalışmalarımıza hız verdiğimizde akademik alanda da eğitim seviyemizin çok yükseklere çıkacağına inanıyorum.Bugün bu güzel gençleri yetiştiren öğretmenlerimize ,velilerimize,idarecilerimize teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.