banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şanlıurfa sınırında çatışma, 1 asker yaralı

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada; "Türkiye-Suriye hududunda, 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı (Viranşehir/Şanlıurfa) Kapı Hudut Karakolu sorumluluk sahasında; Suriye’den Türkiye’ye yedi şahsın siyasi sınırı geçerek mayınlı sahaya girdiği tespit edilmiştir.
Bu durum üzerine, olay bölgesine sevk edilen Kapı Hudut Karakolu Ani Müdahele Mangası (AMM) tarafından şahıslara "DUR" ikazında bulunulmuş ancak "DUR" ikazına uymayan şahıslar Suriye istikametine doğru geri kaçmıştır. Bu esnada sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine 5-6 el hafif silah ateşi açılmıştır. Suriye tarafından açılan bu ateşe, AMM personeli tarafından misli ile karşılık verilmiştir. Ancak, Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir personelimiz bacağından yaralanarak Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılmış ve tedavisi yapılmıştır. Hayati tehlikesi yoktur.
Olay ile ilgili 7'nci Kolordu Komutanlığı Askerî Savcılığına, Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığına ve Ceylanpınar Kaymakamlığına bilgi verilmiştir" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.