banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Çalışan Gazeteciler ve STK’lar Buluşmasında Gündem Sağlık ve Terör!


ŞASEMKOM toplantı salonunda düzenlenen ve bu ay ikincisi yapılan Çalışan Gazeteciler ve STK’lar Buluşmasında Ana gündem konusu sağlıktı oldu. Harran Tıp Fakültesi hastanesinin eksiklerinin giderilmesi için söz birliği yapıldı. Çocuk ve doğum hastanelerinin sıkıntıları masaya yatırıldı. Müteahhitlerin sorunları dinlendi. TOKİ ile ilgili sıkıntılar, konuşuldu. Açık bir platform şekilden geçen toplantıda herkes istediği gibi konuşma fırsatı buldu.

Buluşma toplantısına AK Parti Manisa Vekilimiz Hüseyin Tanrıverdi, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Tıp Hastanesi Başhekimi Hasan Karsen, Başmüdür Abdullah Göçmez, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren birçok Sivil Toplum Örgütü ve basın mensupları katıldı.


MESELE KÜRT HAKLARI DEĞİL, AYIK OLALIM
Son günlerin en önemli konusu olan terör olaylarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş; “Acaba, Urfalı milletvekili, belediye Başkanlarımızdan kaçı Kürt, kaçı Arap, kaçı Türk asıllı diye, kafamdan pratik yaptım. Urfa’da Türk asıllı hiç yok. doğu Güneydoğu'yu düşündüm sanırım bir Ahmet Türk görünüyor. Her alanı biz Kürtler yönetiyoruz da halen, “hak hak” diye bağırıyoruz. ha.. Eksik hak yok mu? Tabi ki var. Amma diğer Türk asıllı, Arap asıllı, v.b. insanların eksiği yok mu? Onların da var. Demek ki mesele eksik alınan hak meselesi değil! Meclisin yarıdan fazlası Kürt asıllı vekil. üst düzey bürokratların çoğu Kürt asıllı. Mesele farklı kardeşlerim. Oynanan oyun farklı. Ayık olalım...” diye uyarılarda bulundu.


TERÖRÜ BİTİRME POLİTİKASI EKSİK!
Yürütülen operasyonların ve terör olaylarını bitirme politikasının eksik olduğuna dikkat çeken Faruk Akbaş; “Manisa Vekilimiz Hüseyin Tanrıverdi, Nihat Çiftçi, Zeynel Abidin Beyazgül ve bir kısım, akademisyenlerle, bir araya geldik. Yürütülen operasyonların ve terör olaylarını bitirme politikasının eksik olduğunu, sadece vurup öldürmeyle bu işin çözülemeyeceğini belirttik. güvenlik güçlerinin vazifelerini yaparken, mutlaka bölgedeki siyaset ve STK mekanizmasının aktif bir şekilde sahaya inmesi, halkın kucaklanması, bir kısım haklı taleplerin değerlendirmesi gerektiğini söyledik.. Konuyla ilgili, hazırlayacağımız raporun, Sayın Tanrıverdi,mutlaka Sayın Nihat Çiftçi aracılığıyla kendilerine iletmemizi istediler. Biz de inşallah ileteceğiz” dedi.

Kaynak: www.balikligol.com 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.