banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Şanlıurfa Rabia Meydanında Aziz Hoca Rüzgarı


Haliliye Belediyesi, 15 Temmuz askeri kalkışma girişimiyle birlikte başlatılan milli irade ve demokrasi nöbetlerinde alanlarda olmaya devam ediyor. Meydanlara inen halkın çeşitli ikramlarda da bulunan Haliliye Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle de milli ve manevi duygulara hitap ediyor.

Askeri kalkışma girişimiyle birlikte ilk andan itibaren iş makineleri ve personelleriyle alanlarda olan Haliliye Belediyesi, bu şanlı direnişi ilk günkü gibi sürdürüyor. Başkan Fevzi Demirkol’un da alanlardan bir dakika ayrılmayarak, sabaha kadar sürdürdüğü demokrasi nöbetinde Haliliye Belediyesi çeşitli programlara da ev sahipliği yapıyor.

Demokrasi nöbetinin 14’üncü gecesinde Rabia Meydan’ında toplanan binlere, nöbet öncesi yemek ikramında bulunuldu. Nöbet boyunca da çay ve su ikramında bulunulan halka, düzenlenen program kapsamında ilk olarak Aziz Kutluay hoca seslendi. Dini içerikli sohbetle geçen program, Şef Osman Devecioğlu yönetimindeki Haliliye Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu’nun sahne almasıyla devam etti. Koro seslendirdiği ilahiler, mehter marşları ve gazellerle alanı dolduran binlerin milli ve manevi duygularına hitap etti.

Program sonunda konuşan Başkan Fevzi Demirkol, sözlerine demokrasi şehitlerine rahmet okuyarak başladı. Halkın asil direnişiyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin kıyamete kadar bölünemeyeceğini vurgulayan Başkan Demirkol, şunları kaydetti:
“Allah hiçbir milleti ve özellikle Türk milletini bayraksız, ezansız, vatansız bırakmasın. Bu millet, Allah’ın huzurunda eğiliriz biz ancak dediler ve eğilmediler, eğilmeyeceğiz. Dik duracağız. Kıyamete kadar dik duracağız. Bu meydanlarda Allahuekber sesleri, minarelerden tekbirler, ezanlar, salalar tüm Türkiye’ye yayıldı. İlk defa minarelerden yükselen ezanlar, tekbirler ve salalar darbeye galip geldi. Şimdi bu asil direniş tabi bastırılmak istendi. Meydanlara dökülen halkımız zayiat verdi. Şehitlerimiz oldu. O şehitlerimiz ne için şehit düştüler; vatanın bölünmez bütünlüğü için, milletin bağımsızlığı için, dini müminin kıyamete kadar devamı için ve devletin ebed müddet devamı için şehit oldular. Şanlıurfa’mızda da dört şehidimiz oldu. Bu vatan bölünmeyecek. Sizler olduktan sonra, Asım’ın nesli olduktan sonra bu vatan bölünmeyecek.”

Öte yandan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Abdulkerim Gök ve siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı gecede, seccadeni al gel programı kapsamında da yatsı namazı toplu olarak eda edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.