banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Urfa'da kutlu doğum takvimi açıkladı, İşte o takvim!..

Üç aylar ve Kutlu Doğum ayı ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Şanlıurfa İl Müftülüğü, Kutlu Doğum ayı çerçevesinde yaklaşık 200 etkinlik yapılacağını duyurdu.


Şanlıurfa İl Müftülüğü, üç aylar ve Kutlu Doğum ayı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve ilçe müftüleri katıldı.

Kutlu Doğum haftasının Kutlu Doğum ayına dönüştüğünü belirten İl Müftüsü İhsan Açık, bu yıl Kutlu Doğum ayı içerisinde Şanlıurfa’da yaklaşık 200 etkinliğin yapılacağını söyledi.

Tüm Şanlıurfalıların Regaib Kandilini tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “Etkinliklerde Hz. Muhammed’in hem beşeri yönünü, hem de Risalet boyutunu topluma anlatacağız. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın, belirlemiş olduğu tema “Hz Peygamber, Tevhit ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” temasıdır. Hz. Peygamber Efendimizin bu konudaki hadisi şerifleri, yaşantısı ve örnek davranışları çerçevesinde bunu anlatacağız.” dedi.

Kutlu Doğum haftasının Kutlu Doğum ayına dönüştüğünü belirten Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, “Bu iki hafta içerisinde 200 etkinliğimiz olacak. İlk önemli etkinliğimiz konferanslarımız olacak. Bu konferanslarımız gençlere, ailelere ve çocuklara yönelik olacak. Bu gün Rabia Meydanında bir etkinlik düşünüyoruz. Orada hem ilahi dinletisi hem de ‘seccadeni al namaza gel’ şeklinde bir etkinlik düşünüyoruz. Orada inşallah Mescidi Aksanın imamı namaz kıldıracak, onunla yine sabah namazı kılmayı düşünüyoruz. Yani Mescidi Aksanın imamı inşallah misafirimiz olacak.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Gül, Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.