banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Şanlıurfa köyleri geceleri ışıl ışıl

 Halen devam eden bu çalışmalar ile çok sayıda sınır köyünün sokak ve meydanları aydınlatılırken, köyler ışıl ışıl bir görünüme kavuştu. Dicle EDAŞ yetkilileri, Şanlıurfa’nın diğer tüm köylerinde de aydınlatma çalışması yapılacağını bildirdiler.

 

AYDINLATMA ÇALIŞMASI 42 KÖYDE SÜRÜYOR

Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü’nün sınır köylerine yönelik bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sürerken, bir yandan da çok sayıda köyde sokak ve meydan aydınlatması yapıldı. Dicle EDAŞ ekipleri, Suriye sınırında bulunan köylerin sokakları ile köy meydanlarına direkler kurarak, bunların tümüne aydınlatma armatürleri taktı. Halen Akçakale, Suruç, Ceylanpınar ve Birecik ilçelerine bağlı 42 köyde gece-gündüz demeden çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren ekipler, bir yandan da buraya enerji sağlayan hatlarda bakım ve yenileme çalışması yaptı.

 

HALKIN TALEPLERİ DİKKATE ALINARAK YAPILDI

Sınır köylerinde daha önce karanlık olan ve halkın yürümekte dahi zorlandığı sokaklar ile meydanlar, yapılan aydınlatma çalışmalarının ardından ışıl ışıl olmaya başladı. Bu nedenle sınır köylerinin gece görüntüsü de değişti. Dicle EDAŞ yetkileri, çalışmalarını sürdürürken halkın taleplerini dikkate alarak, bu talepler doğrultusunda aydınlatma yaptıklarını ifade ettiler. Yetkililer, öncelikle sınır köylerinden başlattıkları aydınlatma çalışmalarını, daha sonra Şanlıurfa’nın diğer tüm köylerinde hayata geçireceklerini, aydınlatılması olmayan köy ve mezra kalmayacağını kaydettiler.

 

SOKAK VE MEYDANLARI AYDINLATILAN SINIR KÖYLERİ

Dicle EDAŞ tarafından sokak ve meydanlarında aydınlatma çalışması yapılan sınır köyleri şunlar:

‘’Suruç’a bağlı Çaykara, Büyük Kendirci, Mürşitpınar, Çiçektepe, Çanakçı, Eğrice, Mert İsmail, Kopuz köyü.

 

Birecik’e bağlı Yukarı Eşme, Orta Eşme, Aşağı Eşme, Ziyaret, Bilekli, Göktepe, İncirli, Konak köyü.

 

Akçakale’ye bağlı  Akyaprak, Türkhan, Yagmuralan, Güvenç, Büget, Kırmıtlı, Bilece, Koçaklar, Altıntepe, Öncü, Zenginova, Ogulcuk, Kurudere, Kepezli, Koçar, Marastin köyü.  

 

Ceylanpınar’a bağlı Maden, Aşağı Doruklu, Paşatepesi, Altınköy, Yeşiltepe, Yoncalı, Boncuklu, Aşağı Durmuş, Yukarı Durmuş  ve Alaca köyü.’’ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.