banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Urfa'daki Köprülü Kavşaklardaki Şike İddiası TBMM'ye Taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim AYHAN, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM tarafından yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi.

İŞTE AYHAN'IN VERDİĞİ  SORU ÖNERGESİ


Şanlıurfa ilinde trafik sorunu içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Vatandaşların evlerinden işyerlerine gidişleri, ihtiyaçlarını karşılamak için evden çıkmaları, öğrencilerin okullara gidiş-gelişleri adeta işkenceye dönüşmüştür.
Şehir trafiğini kısmide olsa rahatlatabilecek olan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı, Akçakale Yonca Yaprağı Köprülü Kavşağı ve Sırrın Köprülü Kavşağı projeleri ihale edilmiş, akabinde Çevik Kuvvet köprülü kavşağı ve Akçakale Yonca Yaprağı köprülü kavşak ihaleleri iptal edilmiştir. İhale iptali ile ilgili yerel basında şike yapıldığı iddiaları yer almaktadır.
Öte yandan Sırrın kavşağına planlanan ve ihalesi Karayolları tarafından yapılan Sırrın Köprülü Kavşağı projesi önce revize edilmiş ardından inşaat çalışmalarına başlanmış son olarak da ani bir kararla bu projenin yapımı durdurulmuştur. Basında ve kamuoyunda projenin durdurulmasında AKP'ye yakın şahsiyetlerin proje alanına yakın mesafede bulunan iş yeri ve arsalarının bulunmasının etkili olduğu iddiaları mevcuttur.
Bu bağlamda;
1. Şanlıurfa ili Çevik Kuvvet köprülü kavşağı ve Akçakale Yonca Yaprağı köprülü kavşağı projelerinin ihale iptal gerekçesi nedir?
2. Bu ihalede şike yapıldığı iddiaları doğru mudur?
3. Bu projelerin yeni ihaleleri ne zaman yapılacaktır?
4. Sırrın Köprülü Kavşağı projesinin gerek revize edilmesi gerekse de durdurulmasının, kavşak çevresinde bulunan işyeri ve arsa sahiplerinin siyasi baskıları sonucu gerçekleştiği iddiaları doğru mudur? Doğru değil ise Sırrın Köprülü Kavşağı projenin revize edilme ve durdurulma gerekçeleri nelerdir?
5. Sırrın Köprülü Kavşağı projesine tekrar ne zaman başlanacaktır?
6. Projelerin uygulanması aşamasında, vatandaşların trafik çilesinin katmerlileşmemesi için ne gibi önlemler almayı planlıyorsunuz?
7. Şanlıurfa trafiğini rahatlatacak yeni projeler planlıyor musunuz? Planlıyorsanız bu projeler nelerdir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.