banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfa Müftülüğünden PKK'lı İmam depremi! 15 kişi açığa alındı

BALİKLİGOL.COM / Diyanet İşleri Başkanlığının PKK ile ilişkili din görevlileri hakkında soruşturma başlattığını belirten İhsan Açık, bu kapsamda kentte 15 din görevlisinin açığa alındığını ifade ederek camileri kesinlikle hiçbir siyasi partinin propaganda aracı yapmayacaklarını vurguladı.

Açık, “Diyanet İşleri Başkanlığı, PKK örgütüyle iltisatlı, bağlantılı veya sempatizanı olan şeklinde araştırma ve soruşturma başlattı. Bu hususta biz 19 Eylül itibariyle 15 görevlimizi bu iddiayla açığa aldık. Onlarla ilgili inceleme-soruşturma başlatılmış. Daha geniş perspektifte valiliğin önderliğinde çalışmalar devam ediyor. İlk olarak 15 kişi açığa alındı. İnceleme ve soruşturmada bağlantılı olduğu kesinleştiğinde ihraç edilerek adli makamlara sevk edilecek.” dedi.

“Camilerimizi kesinlikle hiçbir siyasi partinin propaganda aracı yapmayacağız”

Şanlıurfa’da basına düşen HDP’lilerin camilerde yaptığı propagandaya da değinen Açık, konuşmasına şöyle devam etti:

“İlk o haber düştüğünde biz hemen araştırdık. O resimde görülen cami hangi yerde diye.  Suruç’ta imamların bulunduğu bir toplantı yapıldı. Toplantıya gelen imamlara fotoğraflar gösterildi. O caminin Suruç’ta olmadığı, o cami dediğimiz yerin Eyyübiye’nin Kaplan köyünde olduğu ve şuan cami değil de taziye evi olarak kullanıldığı ve taziye evi üstünde cami yapıldığını tespit ettik. Bir siyasi partinin milletvekilleri giderek bir takım konuşmalar yapmışlar.  Olay taziye evinde yapılmıştır. Suruç’ta da birkaç taziye evinde bu tarz şeyler yapılmıştır. Biz şunu söylüyoruz. Camilerimizi kesinlikle bu hususta imamlarımızı uyarıyoruz. Hiçbir siyasi partinin propaganda ya da söylem aracı olarak kullanmamasını istiyoruz. Bu hususta kararlıyız. Kesinlikle hiçbir kardeşimiz bu tür şeylere alet olmamalıdır.” (Osman Gülebak, Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.