banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'da en çok proje Milli Eğitim'in ama Urfa Eğitimde sonlarda..

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı ikinci dönem Genel Değerlendirme Toplantısı Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda Vali Yardımcısı Meral Uçar başkanlığında gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantı gündeminde 2016 yılı yatırım programında yer alan, uygulanan ve uygulanacak projelerin dağılımı ve kaynak ayırımı yer aldı. Vali Yardımcısı Meral Uçar, toplam proje bedeli ve kurumlara dağılımı hakkındaki konuşmasında şu bilgilere yer verdi: “İlimizde yürütülmekte olan 409 adet projenin toplam bedeli 14 milyar 165 milyon 64 bin 66 TL’dir. Proje bedelinin 3 milyar 472 milyon 906 bin 684 TL’si önceki yıllarda harcanmıştır. Dönem sonu itibariyle toplam nakdi gerçekleşme % 27,83 tür. 21 Nisan 2016 tarihi itibariyle toplam 409 adet projeden 66’sı bitirilmiştir. Genel olarak İlimizdeki yatırımlar; tarım, ulaştırma, sağlık, eğitim ve enerji sektöründe yoğunlaşmaktadır”.

Vali Yardımcısı Uçar; Proje bedellerinin % 31,5’i Tarım, % 14,2’si Ulaştırma, % 25,4’ü Enerji, % 12,3’ü Sağlık, % 6’sı Eğitim ve % 10,6’sının Diğer Kamu Hizmetleri ve sektörlere ait olduğunu belirtti.

Tarım Sektörü, Ulaştırma Sektörü, Sağlık Sektörü, Eğitim Sektörü başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 409 projenin gerçekleşme aşaması hakkında ilgili kurum amirleri brifing verdi. Şanlıurfa’da toplam 409 adet projenin; 35'i Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’ne, 55'i Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğüne, 21'i Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne, 47'si Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine, 16’sı TEİAŞ Bölge Müdürlüğüne, , 17’si Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, 16’sı Teiaş 12. Grup Bölge Müdürlüğüne, 15’i Karaköprü Belediyesine ve 67 projenin de diğer kurumlara ait olduğu verilen bilgiler arasında yer aldı.

Vali Yardımcısı Meral Uçar’ın açıklamalarının ardından daire amirlerinin kurumlarının yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdiği ve toplantıya katılan koordinasyon kurulu üyelerinin görüşlerini açıkladığı toplantıda talepler alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.