banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Candeias Sacha Boey

Gazetecinin makinesinin gasp görüntüleri ortaya çıktı

 

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde 25 Aralık 2015 tarihinde Anadolu Öğrenci Birliği tarafından, ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere yönelik solcu gruplar tarafından gerçekleşen saldırı protesto edilirken PKK’li grubun saldırısı gerçekleşmiş, bu esnada gazeteci Ramazan Casuk darp edilmiş, kamerası tahrip edilmiş ve fotoğraf makinası da gasp edilmişti.

ODTÜ’lü Müslüman öğrencilere destek için düzenlenen basın açıklaması, PKK’ye yakınlığıyla bilinen HÖDER’li öğrenciler tarafından sabote edilirken, saldırgan grubun içerisinde yer alan KURDÎ-DER Şanlıurfa Şubesi Başkanı Hamza Ayebe, olayları görüntüleyen gazeteciye saldırarak fotoğraf makinesini gasp etti. Söz konusu olayın anbean kameralara yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Olaylardan bir süre sonra 15 Şubat 2016 tarihinde, KURDÎ-DER Başkanı Hamza Ayebe, yapılan bir baskında gözaltına alınmış daha sonra da çıkarıldığı mahkemece gasp suçundan dolayı tutuklanmıştı.

ODTÜ’de 22 Aralık 2015 tarihinde kampüste namaz kılan öğrencilere yönelik solcu gruplar tarafından sözlü ve fiili saldırı gerçekleştirilmiş, bunun neticesinde bazı öğrenciler aldıkları darbeler nedeniyle yaralanmıştı.

Daha sonraki günlerde Türkiye’nin farklı üniversitelerinde bu provokatif saldırı, düzenlenen basın açıklamalarıyla kınanmıştı. Şanlıurfa Harran Üniversitesinde ise 25 Aralık 2015 tarihinde Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen basın açıklaması esnasında, HÖDER’li öğrenciler tarafından taşlı ve sopalı saldırı düzenlenmişti. Büyük bir hınçla Müslüman öğrencilere saldıran grup, olayları görüntüleyen basın mensuplarını da hedef almıştı.

Yaşananları görüntülemeye çalışan gazeteci Ramazan Casuk da şiddete maruz kalmış, kamerası tahrip edilmiş ve fotoğraf makinası da gasp edilmişti. Olaylar esnasında polis yetersiz kalırken birçok öğrenci de darp edilmişti. Gerçekleşen saldırıların ve gazeteci Casuk’un gasp edilme anın görüntüleri aylar sonra ortaya çıktı.

Saldırgan grubun içerisinde yer alan ve merkezi Diyarbakır’da bulunan KURDÎ-DER’in Şanlıurfa Şubesi Başkanı Hamza Ayebe ve arkadaşlarının gazeteci Ramazan Casuk’un fotoğraf makinasını nasıl aldığı ortaya çıkan kayıtlarda anbean görüntülere yansıyor.

Görüntülerde olayları takip etmeye çalışan gazeteci Ramazan Casuk'un HÖDER’li öğrenciler tarafından saldırıya uğradığı ardından da kalabalık içerisinde aralarında Hamza Ayebe’nin de bulunduğu bir grup tarafından fotoğraf makinesinin gasp edildiği görülüyor. Görüntülerin devamında gasp edilen makinenin Ayebe’nin elinde olduğu dikkat çekiyor.

Gazeteci Ramazan Casuk’a yapılan saldırı polisin birkaç metre uzağında olmasına rağmen herhangi bir müdahalede bulunmamaları da görüntülere yansıyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.