banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Diyarbakır Şırnak Adıyaman Elazığ

Urfa'da Öcalan Alarmı, Halfeti'ye girişler yasaklandı

ABDULLAH YİGİT
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan kutlamalarının yasaklanmasının ardından Şanlıurfa Emniyeti alarma geçti. İlçeye girişlere izin verilmiyor.
Yasaklanan kutlamanın önlenmesi için 12 noktada Bin 840 güvenlik görevlisi 5 Nisana kadar 24 saat görev alacak. Her yıl 4 Nisan’da Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyünde gerçekleşen ve kimi zaman kutlanmasına izin verilmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum gününe bu yıl izin verilmedi. Güvenlik nedeniyle yasaklanan kutlamanın yanı sıra, etkinlik, basın açıklaması, yürüyüş, eylem gibi konuların yer aldığı yasaklama Valilikten tarafından açıklanmıştı.
Yasaklamanın kamuoyunda duyurulmasının ardından birçok ilden takviye ekiplerinin de katılımı ile başta Halfeti olmak üzere birçok bölgede üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Olası bir olumsuzluğun önüne geçilmesi için 4 ve 5 Nisan’a kadar Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde Bin 840 Güvenlik görevlisi görev alarak güvenlik sağlanacak. Güvenlik güçleri Halfeti girişinde güvenlik önlemleri alarak Halfetili olmayanlar ilçeye almadı başta Şanlıurfa merkez Suruç, Birecik, Bozova ve Halfeti girişlerinde ve Halfeti otoban giriş olmak üzere 12 güvenlik noktası oluşturdu Ömerli köyüne 4 kilometre uzaklıkta olan Erah köyünde jandarma yolu keserek başta basın olmak üzere kimseyi Ömerli köyüne sokmadı.

Kaynak: Urfahaber63

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.