banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu Veda Etti

  

Tipioğlu, akşamki veda yemeğinin ardından bugün İl Emniyet Müdürlüğünde Vali Abdullah Erin’in de katıldığı devir teslim töreniyle, görevi Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nden Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Selçuk Doğuş’a devretti.

Bir otelde verilen veda yemeğine Vali Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, il protokolü ile kamu kurum ve kuruluşları amirleri katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, iki yıldan bu yana Türkiye’nin stratejik illerinden biri olan Şanlıurfa’da can ve mal güvenliğinin sağlanması, ekonomik ve sosyal refahın artırılması, vatandaşın devletle olan bağının güçlendirilmesi, huzur, emniyet ve güven içinde bir şehir oluşturmak için Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ile gece gündüz birlikte çalıştıklarını söyledi.

Veysel Tipioğlu liderliğinde Şanlıurfa Emniyet Teşkilatının başarılı çalışmaları, Jandarma ve diğer kolluk kuvvetlerinin dikkati sonucu Şanlıurfa’da mala karşı işlenen suçların son iki yılda azalmasının yanında uyuşturucu ile mücadelede de büyük ilerleme kaydedildiğini ifade eden Vali Erin, uyuşturucunun transit geçiş güzergâhı olan Şanlıurfa’da artık bu konunun kontrol edilebilir ve müdahale şansı yüksek duruma geldiğini ifade etti.

Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’na ailesiyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir gelecek dileyen Vali Erin, Tipioğlu’nun Şanlıurfa’da gösterdiği olağanüstü gayret ve çabayı Kocaeli’de de göstereceğinden şüphe duymadığını söyledi.

Yaptığı çalışmalarla Şanlıurfa’nın daha huzurlu hale gelmesi için büyük çaba sarfeden emniyet teşkilatına Veysel Tipioğlu şahsında teşekkür eden Vali Erin, yeni görev yerinde Tipioğlu’na başarılar diledi.

Veysel Tipioğlu da yaptığı veda konuşmasında, “Urfalıların bir sözü vardır, ‘Urfa’ya gelen ağlar, giden ağlar’ derler. Ama ben Urfa’ya gelirken gülerek, sevinerek geldim, görünen o ki giderken ağlayacağım” dedi.

Şanlıurfa’da görev yaptığı üç yıllık görev süresince vatandaşla devlet arasındaki güven bağının güçlendirilmesi için Türk Polis Teşkilatı olarak sahalarına giren her alanda, mesai mefhumu gözetmeden çalışmaktan iftihar ettiklerini dile getiren Tipioğlu, 2016 yılının ilk altı ayı ile 2019’un ilk altı ayında mala karşı işlenen suçlar mukayesesinde, yüzde on nüfus artışına rağmen yüzde 62 oranında azalma olduğunu söyledi. Tipioğlu, terör ve uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere, polisin görev alanına giren her alanda üstün vazife anlayışıyla görev yaparken, Türk Polis Teşkilatı paydaşları teşkilatlarla çok iyi diyaloglar kurduklarını ve emniyet anlamında Şanlıurfa’nın Türkiye’de örnek gösterilen bir il olduğunu belirtti.

Şanlıurfa’dan ayrılırken yüreğini burada bıraktığını dile getiren Tipioğlu, “Urfa’nın ve Urfalının bende ve ailemde çok ayrı bir yeri olacak. Bundan sonra Urfa ile ilgili bir haber duyduğunuzda, bir program seyrettiğinizde biliniz ki en az bir Urfalı kadar yüreğimiz atacak” diye konuştu.

Görev süresinin yaklaşık iki yılını Vali Abdullah Erin ile birlikte geçirdiğini hatırlatan Tipioğlu, bu süreçte Vali Erin’in polis teşkilatına ve şahsına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Program, Vali Erin’in Tipioğlu’na plaket ve Şanlıurfa tablosu hediye etmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.