banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa'daki Uyuşturucu Sorunu TBMM Gündemine Taşındı

Milletvekili Sürücü, Konu ile ilgili olarak verilen soru önergesinde şunları gündeme taşıdı:
Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da uyuşturucu kullanımı her geçen gün artmaktadır. Özellikle çocuk ve gençler arasında yaygınlık gösteren uyuşturucu kullanımının artış sebeplerinin araştırılması, sorumluların açığa çıkartılması ve önleyici politikaların araştırılması amacıyla Anayasa'nın 98. ve İç Tüzüğün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması için gereğini arz ve talep ederiz.

Şanlıurfa’da basına yansıyan bilgiler, yurttaşların gözlemleri ve şikayetleri ve özellikle son süreçlerde kamuoyunda yer alan bilgiler çocuklar ve gençler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi oranda arttığını göstermektedir. Genç nüfusun yoğun olmasına rağmen genç işsizliğin Şanlıurfa’da yüksek olması, yasaların ve koruyucu önlemlerin etkin uygulanmaması, uyuşturucu ticaretinin ve satışının engellenememesi gençleri daha fazla madde kullanımına yönlendirmektedir. Bununla birlikte uyuşturucu madde kullanım yaşının çocuk yaşlara kadar düştüğü, ilkokuldan itibaren çocukların alıştırılmaya çalışıldığı yurttaşlar tarafından aktarılmaktadır. Okul önlerinde, kafelerde, sokak aralarında torbacı olarak adlandırılan satıcıların çocukları önce madde vererek borç tuzağına çektiği, ardından kendilerinin de satış yapmaya zorlandığı aktarılan bilgiler arasındadır. 
Şanlırufa’da Topdağı, Yakubiye, Mağaralar Bölgesi, Ahmet Yesevi, Süleymaniye, Sigorta son duraklar, Direkli ormanlık alan, Yenice mahallesi sonları ve Bağlarbaşı ile Süleymaniye Meydanı'nın uyuşturucu madde satıcılarının yuvası haline geldiği, buralarda yaygın olarak satıldığı halde engellenmediği bilinen diğer bilgiler arasındadır. Okul önleri başta olmak üzere, ilin birçok noktasında MOBESE kameralarının olmasına rağmen satıcıların rahatlıkla uyuşturucu madde satması ve engellenememesi toplumda ciddi bir tedirginlik yaratmaktadır. 
Bütün bunlarla birlikte; Şanlıurfa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü sadece 8-14 Ocak 2023 tarihlerinde 10 gram eroin, 331 gram esrar, 1767 adet captagon, 565 adet ecstacy, 600 adet sentetik hap, 246 gram metamfetamin, 3001 gram skunk ele geçirildiğini belirtti. 8-14 Ocak tarihleri arasında Narkotik suçlarla ilgili 90 olayın yaşandığı, 113 şüphelinin gözaltına alındığı da belirtilen diğer bilgiler arasındaydı. Şüphelilerin bu uyuşturucu maddeleri kimlerden, nasıl elde ettiği, işin başında kimlerin olduğu ise bilinmemekle birlikte uyuşturucu madde kullanımının asıl önüne geçecek politikaların da bu olduğu bilinmektedir. 
Özellikle gençler ve çocuklar arasında giderek artan uyuşturucu kullanımı başta aileler olmak üzere bütün bir ilde derin bir tedirginlik uyandırmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da uyuşturucu madde kullanımının artan sebeplerinin belirlenmesi, sorumluların açığa çıkarılması ve önleyici politikaların araştırılıp, hayata geçirilmesi amacıyla Anayasa'nın 98. ve İç Tüzüğün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması için gereğini arz ve talep ederiz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.