banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şanlıurfa'da kurban bayramı yoğunluğu

İnanç turizminin önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa'da,9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla kutsal mekanlarda yoğunluk yaşanıyor.


Bayram tatilini fırsat bilen ve farklı kentlerden gelen vatandaşlar, İnanç turizminin başkenti olarak kabul edilen Şanlıurfa'nın kutsal mekanlarına ziyarette bulunarak, dua ediyor.

Ziyaretçiler, Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağaraya girerek dönemin hükümdarı Nemrut'un zulmünden kurtulmak için annesi tarafından burada bir süre saklanan HZ.İbrahim peygamberin hatırasının bulunduğu mekanda dua okuyor.

Ziyaretçiler, Tarihin sıfır noktası olarak kabul ediklen ve 12 Bin yıllık olan Göbeklitepe'ye ilgi gösteriyor.

Eyyüp Peygamber'in rahatsızlığında çile çektiği mağara ve daha sonra suyuyla yıkanıp, sağlığına kavuştuğu söylenen "Eyyüp Peygamber Makamı" da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.(RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.