banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümünde şehitler anıldı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen şehitleri anma törenine katıldı.

Osmanbey’deki Yeni Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen tören, şehitlik anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenk sunumu ile başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra saygı atışı gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra kürsüye gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehitlik defterine yazdığı mesajını okudu. İstiklal Marşından bir kıta ile başlayan mesajında Vali Erin, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hitabının, dün olduğu gibi bugün de önemini koruduğunu söyledi.

Vali Erin, şehitlik defterine yazdığı mesajında şunları dile getirdi:

“Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.

Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın...

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmed Akif Ersoy’un, Milli Marşımızda bizlere yaptığı hitap, dün olduğu gibi bugün de vatanımızın bağımsızlığı, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik beraberliği açısından önemini korumaktadır.

Bugün, 103’üncü yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi münasebetiyle aziz hatıralarını yâdettiğimiz ecdadın, nice imkânsızlıklar ve yokluklar içerisinde oldukları halde, yurdumuzu işgale kalkışan alçaklara karşı duruşlarını bir kez daha hatırlıyoruz.

Çanakkale Savaşında cephanesi bitince, bir dakika sonra öleceğini bile bile süngü takıp düşman üzerine ilerleyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” sözüne gözlerini kırpmadan itaat eden o ulvi duygulara sahip şehitlerimiz, düşmana karşı gövdesini siper ederek ölümsüzlüğe koşarken, alçakların yurda ayak basmasının da önüne geçmişlerdir.

Onların aziz kanlarını dökerek bizlere vatan yaptığı bu topraklar, tarih boyunca sayısız saldırı ve hainlikle karşı karşıya kalmış, her defasında bu milletin evlatları vatan toprağını canlarından aziz sayıp, vatan uğruna kendini feda etmekten bir an tereddüt etmemiştir.

Kadim Türk tarihi, bağımsızlığı için gerektiğinde canını seve seve feda eden kahramanların hatıraları ile doludur. Ancak, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan, bağımsızlık ateşini yakan Çanakkale’de toprağa düşen yüzbinlerce şehidimizin cesareti ve asil duruşudur. O cesaret ve asil duruş, ebediyete kadar milletimizin benliğinde yaşamaya devam edecektir.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Vali Erin’in konuşmasından sonra yapılan dualar eşliğinde şehitliklere karanfil bırakıldı.

Osmanbey şehitliğindeki törenden sonra Bediüzzaman mezarlığındaki şehitliğe geçen Vali Erin ve beraberindekiler, burada da şehit kabirlerine karanfiller bırakarak dua ettiler.

Törenlere, Vali Abdullah Erin ile birlikte Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, siyasi parti temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri, İl Müftülüğü tarafından Dergah Camii ve Eyyüp Peygamber Camii’nde okunacak mevlid ve hatim duası ile devam edecek.

Anma etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda da bir program düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.