banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa'da 2 bin yaşında zeytin ağacı bulundu

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesi’ne bağlı Altınbaşak Mahallesi’nin Zeytinlik mezrasında bulunan bir ağacın 2 bin yaşında olduğu bildirildi.

Yaşı ile dikkat çeken ağaç 2010 yılında Şanlıurfa Valiliği bünyesinde oluşturulan bir ekip tarafından incelendiği ve bu incelemeler sonucunda zeytin ağacının yaşının 2 bin civarinda olduğu tespit edildi.

Herhangi bir koruma altında bulunmayan ağaca mahalle sakinleri sahip çıkıyor.

Mahalle sakinlerinden Muhittin Aslan, ağacın 2 bin yaşında olduğunu 7-8 yıl önce valilikten öğrendiklerini söyledi.

Ağacın korumasız olduğunu belirten Aslan, “2 bin yaşında olduğunu bilmiyorduk. Evet çok eski bir ağaç olduğunu biliyorduk, çünkü kaç nesildir bu ağacın varlığından herkes haberdardı. Ancak yaşı ile ilgili kimsenin bir fikri yoktu. Valilik incelemelerinden sonra ağacın 2 bin yaşında olduğunu öğrendik” dedi.

Ağacın koruma altına alınmasının gerektiğini aktaran Aslan, “Böyle yüzyıllara şahitlik etmiş bir ağacın koruma altına alınması gerekiyor. Ağaç hergün hayvanlar tarafından tahrip edliyor. Çevresinde herhangi bir koruma duvarı bulunmuyor. Biz mahalle sakinleri olarak sahip çıkmaya çalışıyoruz ancak, bu yetmiyor. Bu konuda yetkililerin devreye girmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.(Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Isotcu Arşimed 5 yıl önce

Bu agacı ben diktim