banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Şanlıurfa, Çanakkale şehitlerini andı VİDEO

Program, Şehitlik Çamlık’taki anıta, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunduğu programda Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, Şehitlik Defterini imzalayarak şehitlerin kabirlerine karanfiller bıraktı.

Şehitlik Çamlık’taki programın ardından DSİ Konferans Salonunda Şanlıurfa İMKB Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan “Çanakkale Ruhu” konulu serginin açılışına katılan Vali Güvenç, sergilenen eserleri inceleyerek okul öğretmenlerinden eserler hakkında bilgi aldı.

Vali Güvenç, serginin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından DSİ Konferans Salonunda düzenlenen Şehitleri Anma Programına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılış Konuşmalarının ardından görevleri sırasında şehit düşen Ethem Okay, Mehmet Topraksüren ve Halil Keskinbıçak’a verilecek olan şeref madalyalarına ait beratlar okundu. Şehit düşen Ethem Okay, Mehmet Topraksüren ve Halil Keskinbıçak’ın yakınlarına madalyalarını; Vali Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt ve Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök verdi. Ayrıca günün anlam ve önemine yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödüllerini Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba verdi. Program, Çanakkale Zaferini anlatan kısa temsil ve türkü dinletisiyle devam etti.

Programlara Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ve daire amirleri,  şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.