banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Başkan Nihat Çiftçi,


15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden beş gün geçmesine rağmen meydanları terk etmeyen Şanlıurfalılar, Demokrasi Nöbeti için Rabia Meydanında bir araya geldi. On binlerce vatandaşın katıldığı buluşmada darbe girişimi sırasında şehit olan polis ve vatandaşlar için dualar okundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaşanan olaylarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
BAŞKAN ÇİFTÇİ, "İŞTE BİRLİKTELİK BU"
Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren sokağa dökülen halkın büyük bir mücadele örneği sergileyerek, girişimin bertaraf edilmesinde başrol oynadığını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Halkımız, bugün de demokrasi adına meydanları dolduruyor. Darbe girişimini engelleyen halkımızdır. Bu mücadelede kardeşlerimiz şehit oldu, polislerimiz şehit oldu. Şehitlerimizin tümüne Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bununla birlikte yaralılarımız var. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Onları tarih altın harflerle yazacak. Çünkü canı pahasına bu memleketi, teröre, örgüte ve vatan hainlerine teslim etmedikleri için tarih yazacaktır. Büyük bir cesaret örneği idi bu. Halkımızın tamamı bunu gösterdi. İşte birliktelik bu. Hiç bir ayrım gözetmeksizin, din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın; ay yıldızlı bayrak altında kendi geleceği için, çocuklarının geleceği için evlatlarının geleceği için, şu kutsal toprağı çetelere, FETÖ'ye teslim etmemek için mücadele edildi. 15 Temmuz akşamı vatanını, halkını düşünerek, bu toprakları düşünen ve darbe yanlısı olarak harekete geçmeyen ve içeride bu hainliği engelleyen tüm askerlerimize de selam olsun" dedi.
"BU ÇETELER HESAP VERECEKTİR"
Halkın meydanlardaki bekleyişlerine devam etmeleri yönünde çağrısını yenileyen Başkan Çiftçi, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının hukuk önünde hesap vereceklerini de sözlerine ekledi.
Türkiye'nin artık darbelerle geriye atılamayacağının da altını çizen Başkan Çiftçi, "Biz sivil olarak yöneticilerimizi seçme noktasındayız. Bizlere hizmet etsinler, bu toprakları geliştirsinler diye, bizi yönetsinler diye seçiyoruz. Eğer memnun olmazsak sultan biziz, mühür bizde. Sandık önüne gelir ve gerekeni yapar bu millet ve kimsenin buna bir diyeceği yoktur. Ama zorla, silahla, tankla ve dışarıya bağımlı bir şekilde hareket etmekle yönetimler değiştirilmez. Türkiye'miz gelişti, milletimiz gelişti, feraseti çok güçlü, öngürüsü çok güçlü. Allah'a şükrediyoruz. Böyle bir hainliği, Allah bir daha ülkemize yaşatmasın. Çünkü hiçbirimiz yaşanan bu hadiseden memnun değiliz. Belki dünya tarihinde ilktir böylesine bir mücadele. Halkımız iradesine, iradesinin temsilcilerine, liderlerine sahip çıkıyor. Bu mücadeleye destek veren tüm halkımızdan Allah razı olsun.
Bir vatan, bir toprak sevgiye muhtaçtır. Hepimizin bu sevgiyi yeşertmesi lazım. Çünkü Rabbim bize bir ömür vermiş. Biz, Müslüman'ız Allah'a şükürler olsun. Onun için bu toprakların gelişmeye, hizmete ihtiyacı var. Bu topraklar üzerindeki insanlarımızın barışa, mutluluğa ve huzura ihtiyacı var. Ama bunu bu girişimle engellemeye çalışanlar mutlaka hesap verecektir" diye konuştu.
Başkan Çiftçi'nin konuşmasının ardından sahneyi Grup Mevlana aldı. Grup Mevlana'nın ilahi dinletileri ile süren buluşma ilerleyen saatlere kadar devam etti.

Anahtar Kelimeler:
UrfaNihat Çiftçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.