banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden Amatör Gemi Ehliyet Sınavı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı İç Sular Şube Müdürlüğü, amatör balıkçılar için kurs düzenliyor. Şanlıurfa’da amatör balıkçılık yapmak isteyenler için başlatılan kurs ve sınavlar için başvuru şartnamesi açıklandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Mersin Liman Başkanlığı tarafından, programa katılanlara önce eğitim verilecek, ardından da Amatör Gemi Ehliyet Sınavı yapılacak. Verilecek olan eğitimin ardından yapılacak olan sınavda başarı gösteren kursiyerler, iç sularda belirtilen su taşıtlarını kullanabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI

15 yaşını bitirmiş olmak (18 yaşından küçük olanların velisinin muvafakatı aranır),
En az ilkokul veya ilköğretim okulu mezunu olmak, Kısa mesafe telsiz belgesine başvuracak kişilerin Telsiz Yönetmeliğinde belirtilen suçlarda sabıkası olmamalıdır. Sabıka kaydı olanlar sabıka kaydını yüklemelidir. Bu Yönetmeliğin 24’üncü maddesinde belirtilen sağlık şartlarını taşıdığını belgelemek, İdarenin öngördüğü amatör denizci sınavını başarmak şartıyla ADB almaya hak kazanmış olmak.

İSTENİLEN BELGELER

2 Adet vesikalık fotoğraf, Sürücü belgesi fotokopisi, Sürücü belgesi olmayanlardan kamu/özel sağlık kuruluşlarından alınacak “Sürücü Adayı Olur” sağlık raporu, Nüfus cüzdan fotokopisi (Sürücü belgesinde TC. Kimlik No varsa nüfus cüzdan fotokopisi istenmez), 18 yaşından küçüklerden veli/vasi muvafakatnamesi, müracaatlar şahsen olup 30 Kasım 2022 Çarşamba tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı İç Sular Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.