banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplu Sözleşme imzaladı

5 Nisan 2018 (bugün) tarihinde büyükşehir belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Genel Sekreter Abdülkadir Açar, ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Hamdi Us, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Mehmet Atçı, Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanımız Seydi Eyyuboğlu, Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanımız Bozan İzol, işyeri sendika temsilcilerimiz, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Arslan: “Toplu sözleşmelerde emekçiler ve kentlerimize nasıl katkı vereceğimizi hesaplıyoruz”

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmelerimizde üyelerimize ve kentlerimize nasıl katkı verebiliriz şeklinde düşünüyor ve oturumları buna göre katılıyoruz” dedi.

İhtiyaçların fazla, imkânların sınırlığı olduğunu kaydeden Arslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile imkânların ve enflasyonun üzerinde bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Arslan, “Bu sözleşme, imkânların üstünde bir toplu iş sözleşmesidir. Belediyeye 25-30 yılını veren arkadaşlarımızın daha fazlasını hak ettiğini düşünüyoruz. Sözleşmenin yüzde 15 oranla, enflasyonun üzerinde bir rakamla bitmiş olması önemlidir” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesinin iş güvencesi ile iş barışını sağlaması gerektiğine belirten Arslan, bu iki hususa ek olarak, ücretlerin de zamanında ödenmesinin imzalanan sözleşmeyi başarılı kıldığını söyledi.

“Kamudaki kadrolu işçi sayısını artırdık”

Taşeron işçilerin belediyelerin bünyesine alınarak kamuda istihdam ediliyor olmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na teşekkür eden Arslan, Çalışma Bakanının göreve gelmesinden kısa süre sonra taşeron sorunun ele alınarak, çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekti.

Arslan, “Kamuda toplam 170 bin kadrolu işçi vardı. Bunun 5 katı taşeron emekçisi şimdi kamunun işçisi oldular. Bu açıdan taşeron düzenlemesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur. Çünkü artık kamuda işçi temini üzerinden ihaleler yapılmayacak. İşler kamu işçisi eliyle yapılacak” şeklinde konuştu. 

Arslan’dan başkan Çiftçi’ye taşeron teşekkürü

Belediyedeki taşeron işçilerin kamu işçisi olması için verdiği destekten dolayı başkan Çiftçi’ye teşekkür eden Arslan, “Sayın Çiftçi henüz kararname çıkmadan bize destek verdi. Şanlıurfa belediyemiz bu noktada farkındalık oluşturdu; öncülük ve liderlik yaptı. Bu açıdan Şanlıurfa’da takdir edilecek bir tabloyu ortaya koymuş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde burada 6 bin kadrolu üyemizle birlikte sözleşme imzalayacağız” dedi.

“Şanlıurfa’nın geleceğine katkı vermeye devam edeceğiz”

Şanlıurfa’nın sorunlardan sıyrılarak yaşanabilir bir kent olma noktasında müthiş çalışmalara imza attığını belirten Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Daha önce de başarılı çalışmalarıyla öne çıkan Şanlıurfa şehrimizin, Sayın çiftçi döneminde dünyayla rekabet edecek bir potansiyeli ve enerjisini olduğunu görüyoruz. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak son 33 yılda bu şehrin geleceğine yaptığımız çalışmalar haleli hoş olsun. Bu şehrin geleceğe taşınması noktasına elimizden gelen katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz.

Üyemiz işçilere de seslenen Arslan, “Hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Kamu çalışanları olarak kamuya, yani insanlığa hizmet ediyor, aynı zamanda çoluk- çocuğunuzun nafakasını kazanıyorsunuz. Aldığımız ücretin karşılığı olarak daha çok çalışıp daha çok kazanacak, daha çok hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Başkanı Nihat Çiftçi de belediye başkanı olarak işçilerin can güvenliğini ve alın teri ücretlerini zamanında ödemeyi öncelediklerini söyledi.

Çiftçi, “Taşeron döneminde, şirketlere önce işçinin hakkının ödenmesini şart koymuştum ve bunu takip ettim. İşçilerimizin can güvenliğini önemsedim. Aslında en büyük işçi benim. Peygamberler şehrine alnımızın teriyle hizmet ediyoruz. Geleceğimizi inşa ediyoruz. Çalıştığımız ölçüde kurumumuz ve şehrimiz güçlenecek. Mesuliyet alanımız çok geniş; şehrimizdeki fakirden, engelliden, yaşlıdan mesulüz. Gelen parayı iyi değerlendireceğiz. İmkân ve olanakları genişleteceğiz. Hedefimiz bu” dedi.

Ücret ve sosyal haklarda yüzde 15 artış sağlandı

2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ile, üyelerimizin ücretlerinde sosyal yardımlarla beraber toplam yüzde 15 oranında artış sağlandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.