banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Başkan Çiftçi,

 

Şanlıurfa'nın trafik yoğunluğunu asgariye indirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeni yollar açarak yeni ulaşım ağı projelerini bir bir hayata geçiriyor.

Bu kapsamda Kent merkezinde aynı anda 6 yeni bulvar, köprülü kavşaklar ve çelik köprü yapımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu çalışmalarla tüm yol ağlarını bir birine bağlayarak trafik akışını sistemli bir döngüyle sağlamış olacak.

GAP Vadisi projesinin içinde bulunan biri 25 diğeri ise 35 metrelik 2 adet çelik köprünün yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın gelişmesi için; çevre yolları, köprülü kavşaklar ve çelik köprüler yaparak, kentin sistemli bir ulaşım ağına sahip olması için son sürat çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"ŞANLIURFA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR"

Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir gelişim ve dönüşümü gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak Haliliye ilçemizi Karaköprü'ye bağlayacak olan iki adet çelik köprülerimizin yapım çalışmalarını inceledik. Yüklenici firmamızda çalışmalarını program çerçevesinde güzel bir şekilde devam ettirmekte. Yapımı tamamlanacak olan iki adet çelik köprü, Karaköprü ilçemize iki adet geniş bulvarla Haliliye ilçesine bağlayacak. Şanlıurfa'nın trafiği için çok önemli hayati rol üstleniyor. Dağ eteği bölgesi Şanlıurfa'mızda hiç bir zaman gelişmedi. Sebebi ise kent merkezine yakın olmasına rağmen erişim imkanı yoktu. Geldiğimiz günlerde gerekli toplantılar yaparak bu erişimin kolaylıkla sağlanması yönünde karar aldık ve çalışmalara başladık. Bu kapsamda başlatmış olduğumuz köprülü kavşakların yüzde 40'lık oranın geride bıraktık. Allah'ın izni ile yıl sonunda bu projelerimizi bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şanlıurfa Büyükşehir ile kabuğunu kırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız Şanlıurfa'nın gelişmesi için, çevre yolları, köprülü kavşakları ile güzel bir ulaşım ağına sahip olması için son sürat bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Emeği geçen tüm teknik arkadaşları kutluyorum. Allah'ın izni ile Şanlıurfa'nın çehresi değişecek ve gelecek vaad eden projeler bir bir hayat bulacak. Şanlıurfa'ya yeni gelişim alanları, yeni imar planları açılacak. Buda yatırımcımıza önemli ölçüde tesir edecek" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR OLARAK AYNI ANDA 6 YENİ BULVAR YAPIYORUZ"

İncelemeler kapsamında Karaköprü'de aynı anda sürdürülen 6 yeni bulvarın yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, işçilerle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Burada bir açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Yapımını sürdürdüğümüz çelik köprülerin bağlantı yolları Karaköprü ilçemize bağlayacak olan yeni bulvar açma çalışmalarını inceledik. Zemin olarak çok sağlam ve kayalık olmasına rağmen yol yapımı için zor bir bölgemiz. Fakat yüklenici firmamız ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz çalışmalarına son sürat devam ediyor. Şanlıurfa'yı geliştirerek, yeni yollarını bir ağ gibi bir birine bağlamak istiyoruz. Yeni bulvarla yeni Şanlıurfa inşa etme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hamdolsun bunu sağlayacak potansiyelimiz mevcut. Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçede yol sorunu, alt yapı ve yeşillendirme sorununu tamamıyla hedeflemiş durumdadır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.