banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

Şanlıurfa Kurban Bayramına Hazır

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan bayram öncesi kendi sorumluluk alanı içerisindeki bölgelerde tüm hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesim ve satış merkezlerinin ilçe belediyeleri sorumluluğunda olduğu Kurban Bayramı süresince Büyükşehir Belediyesi, mevcut alanların dışında kesim ve satış yapan kişilere müdahale edecek. Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi için mesai yapacak olan Büyükşehir Zabıta ekipleri de olası olumsuz olayların önüne geçecek.

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK
Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da ilk üç gün boyunca ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Yoğunluğun yaşandığı bölgelere ihtiyaca göre sefer arttırabilecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu süre zarfında saat 23.30'a kadar ücretsiz ulaşım hizmetini sürdürecek. Yine vatandaşların mezarlık ziyaretlerinde bir sıkıntı yaşamaması için toplama merkezlerinden yeni aile mezarlığına yarım saatte bir sefer tahsisi yapan Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki tüm tedbirlerini tekrar tekrar gözden geçirdi.

MEZARLIKLARDA TEMİZLİK YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca şehir merkezindeki tüm mezarlıklarda hafta başından bu yana rutin temizlik çalışmalarını sürdürdü. Bayram süresi boyunca da mezarlıklardaki temizliğin devamlı olması için personel tahsisi yapan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kabir ziyaretlerini maneviyatına uygun yapabilmeleri için de dini kitapçıklar dağıtacak.

KAÇAN KURBANLIKLAR İÇİN MÜDAHALE EKİBİ KURULDU
Büyükşehir Belediyesi, her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar arasında 'Boğa Yakalama Timi' olarak tabir edilen ekibini kurdu. Kesim sırasında kaçan kurbanlıkların çevreye ve kendisine zarar vermeden kontrol altına alınabilmesi için kurulan ekip, olası bir durumda uyuşturucu iğnelerle kurbanlıklara müdahale edecek. Vatandaşların 153 numaralı Büyükşehir Belediyesi Öneri Ve Talep Hattından ulaşabileceği ekip, 24 saat boyunca hizmet verecek.

ALO 153, 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm hizmet birimlerinin tek çatı altında toplandığı Alo 153 Büyükşehir Öneri ve Talep Hattı da bayram süresince 24 saat esası ile görevine devam edecek. Vatandaşların olası sıkıntılarının kayıt altına alınarak gerekli birimleri iletildiği ve anında müdahalesinin sağlandığı Alo 153 hattı, vatandaşların olası sorunlarını çözüme kavuşturacak.
Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediye Başkanlarının katılımı ile 13 Eylül Salı günü saat 11.00 ile 13.00 arasında bayramlaşma programı düzenleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.