banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI VATANDAŞLAR UYARILDI

 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerde ısınmak için kömür ve farklı türlerde yakıt kullanan vatandaşları oluşabilecek metangazı zehirlenmelerine karşı bilgilendiren Büyükşehir İtfaiye ekipleri, zehirlenmemelerin yaşanmaması için yapılması gerekenleri ve alınacak tedbirleri anlattı.

Konuyla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları bilgilendirme çalışmalarımızı aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Kokusuz ve tatsız bir gaz olmasından dolayı algılanması güç olan metangazı ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı,"Soba ile ısınan vatandaşlarımız duvar ile soba arasında yaklaşık 50 santim mesafe bulunmalıdır. Sobalar kesinlikle üstten tutuşturulmamalı, soba aşırı şekilde yakıt ile doldurulmamalıdır. Sobalarınıza plastik ve boya gibi çöpler atılmamalı ve yatmadan önce tamamen söndürülmelidir. Soba içindeki yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler yatılacağı zaman dışarıya çıkartılmalıdır" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.