banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Büyükşehir ilçelerde çalışmalarını sürdürüyor

 

Kış ve bahar aylarında Birecik Fırat nehri boyunca uzanan Adnan Menderes sahil caddesinde yaşanan su baskının önüne geçmek ve uzun ömürlü bir yol inşa etmek amacıyla bölgede çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi ilçeyi şantiyeye çevirdi.

YAĞMUR SUYU DİRENAJ ÇALIŞMALARI TAM HIZ DEVAM EDİYOR

Bu kapsamda ilçe genelinde uzun ömürlü çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 500 metre yağmur suyu şebeke hattı döşeyerek oluşabilecek su baskınlarının önüne geçiyor.

Sürdürülen alt yapı çalışmaları kapsamında halk sağlığını tehdit eden içme suyu hattını değiştirerek yerine Avrupa standartlarında borular döşeyen Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu çalışmalarla bölge halkının takdirini topluyor.

BİRECİK'E İÇME SUYU ARITMA TESİSİ KURULUYOR

Vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek adına ilçe merkezinde İçme Suyu Arıtma Tesisi yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, projelendirme çalışmalarını tamamladı.
İlerleyen günlerde İhalesi yapılacak olan tesisin tamamlanmasıyla birlikte kent merkezine değiştirilen içme suyu hatlarıyla sistematik bağlantısı olacak.

BİRECİK, PRESTİJLİ CADDEYE KAVUŞACAK

Sürdürülen Prestijli Cadde çalışmalarını yerinde inceleyerek bölge esnafıyla bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, Birecik'in alt yapı sorununu tarihe gömeceklerini ifade etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Birecik'te yaptığı alt ve üst yapı çalışmalarından dolayı verdikleri rahatsızlık nedeniyle özür dileyen Başkan Çiftçi, "Sürdürülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Bireciklilere kalıcı hizmet sağlamış olacağız" dedi.

Birecik merkezinde yaşanan alt yapı sorununa kalıcı çözümler ürettiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "İlk olarak eskiyen yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarını yeniliyoruz. İlçe genelinde alt yapısı bitmiş kaliteli bir çalışma yaptıktan sonra Allah'ın izniyle asfaltı, kaldırımları ve aydınlatmasıyla modern görünümlü bir ilçe merkezi oluşturacağız. Alt yapı şehirler için çok önemli, Belediyeler içinde çok zor bir karar. Eleştiride alsak, esnafımızı bir süreliğine zor bir duruma da koysak bu yolu tamamlayarak kaliteli standartları yüksek bir çalışma yapacağız. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptığımız ihale neticesinde kentin asfaltı, aydınlatması ve kaldırım çalışmalarının ihalesini tamamladık. İnşallah ilerleyen zamanda burada çalışma başlatacağız. Bittiği zaman da bu geçici sıkıntımız son bulacak ve İnşallah Bireciklilerin memnuniyetini ve duasını alacağız" dedi.

Öte yandan Birecik kırsal mahallerinde yol yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ortakuyucak, Akarçay, Sumaklı ve Öteyüz mahallerinde üst yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.