banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfa Bu Genci Konuşuyor: Urfalı Hikmet Karakurt

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına Şanlıurfa'dan Hikmet katıldı. Başarılı yarışmacı 250 bin TL'lik soruya kadar yükseldi. 8 çocuklu bir ailenin çocuğu olan 22 yaşındaki Hikmet Karakurt sosyal medyanın en çok konuştuğu konu haline geldi.

Mevsimlik işçi olan annesinin okuttuğu Karakurt, "Kazandığın parayla ne yapacaksın" sorusuna ise "Kardeşlerimin eğitim masraflarını karşılayacağım" diyerek gönülleri fethetti. 
Yarışmada 125 bin TL kazanan Karakurt, bir sonraki bölümde iki soru daha bilirse 1 milyon TL'lik büyük ödülün sahibi olacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da sosyal medya üzerinden Hikmet Karakurt'u kutlayarak "Bravo Hikmet! Azim, sebat ve tevazu. Senin gibi gençler oldukça umudumuz baki kalacak" paylaşımını yaptı.

Hikmet Karakut'un bu başarısı Şanlıurfa kamuoyundan da tam not aldı.

Sosyal medyada bir çok kanaat önderi Hikmetin bu başarısını konuştu. 

İŞTE ONLARDAN BİR KAÇI:

Medya Yazarları Dernek Başkanı Mehmet Guli Aslan: "Özel okullarda, kolejlerde okuyan, özel hocalar eşliğinde, lüks dairede, bir eli yağda bir eli balda ders çalıştığı halde herşeyden bi haber olan gençlere inat Hikmet Karakurt çalıştığı soğan tarlasında ders çalışarak bilgi sahibi olmuş. Hikmet gibi nice gençlerimiz var. Hikmet, sahip çıkan olursa gelecekte bu ülkeye katkısı olacak bir genç.

Şair Yazar Mehmet Emin Kuş: Şartlar ne kadar zor olursa olsun, kendini yetiştiren, okuyan, yazan, araştıran insanlar vardır. Urfalı mevsimlik tarım işçisi 8 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan 22 yaşındaki Hikmet'te onlardan biri.
Eğitimci Yazar Mehmet Sarmış: Başarınla gurur duyuyoruz. Seni tebrik ediyoruz, takdir ediyoruz. Başarılar diliyoruz. Güler yüzlü kardeşim, güzel yüreğinden öpüyorum.
Kim Milyoner Olmak İster Programına katılan Urfalı Hikmet Karakurt 250 bin liralık soruyu açtırmaya hak kazanmış. Karakurt, gelecek programda 2 soru daha bilirse 1 milyonluk ödülün sahibi olacakmış.
"Kazanacağın ödülle ne yapacaksın?" sorusuna "Kardeşlerimin eğitim masraflarını karşılayacağım." diyerek cevap vermiş.
Hikmet 22 yaşındaymış, 7 kardeşi varmış.
İzlememiştim, basından öğrendim, mutlu oldum. Urfa'dan böyle örneklerin çıkması beni bir kere daha umutlandırdı.
Bu gibi gençlere yerelde de sahip çıkmak lazım.

Gazeteci Yazar Ahin Güneş: İki gündür herkes sosyal medyada (üniversiteli) Urfalı Tarım İşçisi Hikmet'in #kimmilyonerolmakister 'deki başarısını alkışlıyor, konuşuyor. Bu şehrin hafızası zayıftır. Çok çabuk unutur. O da iki güne kalmaz, Urfa'nın diğer birçok değerleri gibi sahip çıkılmaz, unutulur gider...

Gazeteci İsmail Arslan: Yarışmadan Önce seni Annenle yolda görsek, Selam bile vermezdik! Hatta Soğan tarlasında Soğan toplayan bir mevsimlik işçi ailenin yevmiyeci Çocuğusun. Oysa Senin kaderi yaşayan binlerce Genç var Urfa'da ! Şu an yarımada 125  Bin TL kazanınca Gurur duymaya başladık. Hatta yakında Urfa'nın Tüm Bilbordlarinda boy boy resimlerin paylasilirsa sakin şaşırma! Ama Sakin bunları yapanlara aldanma ! Çünkü bunlar Reklam Peşinde Koşan, insanların basarilarini  sahiplenmeyi seven Beyaz Urfalılar!  Unutma Sen, Güneşin tenini yaktığı Doğunun Esmer, (Kara) Çocuğusun... HİKMET'im O Para sana,  Annenin Ak Sütü gibi Helal hoş olsun !

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.