banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

“Şanlı” Ünvanının  29. Yılı Kutlandı



Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgaline karşı verdiği mücadeleyle şehri işgalden kurtarıp ülkeye örnek olan Urfa’ya bu mücadele karşısında TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) tarafından Şanlı unvanının verilişinin 29. yılı münasebetiyle Şehitlik Anıtında tören düzenlendi.

Törende Vali Celalettin Güvenç’in Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tüğgeneral İhsan Başbozkurt, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Jandarma İl Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve daire amirleri katıldı.

Şehitlik Anıtına Çelenklerin bırakılması ile başlayan tören, günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerle devam etti.

Törende Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kente “Şanlı” ünvanının verilme sürecini anlatarak Şanlıurfa’nın bağımsızlık mücadelesine değindi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.