banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

URFA İMAMHATİP DERNEKLERİ DARBEYE KARŞI ORTAK DEKLARASYON YAYINLADILAR

Altında tüm Şanlıurfa il ve ilçe imamhatip derneklerinin imzası olan bir bildiri yayınlayan STK'lar özetle; "Türkiye de her türlü vesayeti yıkarak, yetkiyi millete devreden, milletin Cumhurbaşkanına, kendi başkomutanına suikast tertip etmekte tereddüt etmeyen bu alçakça ihanete karşı dik duruşumuzu ve meydanlarda olduğumuzu, her türlü şer odaklarına ve onların işbirlikçilerine karşı mücadeleye devam edeceğimizi beyan ediyoruz." dediler.

İŞTE DARBEYE KARŞI ORTAK DEKLARASYONUN TAM METNİ:


Bölgede söz sahibi ve ağırlık merkezi olmaya aday, bulunduğu stratejik coğrafyada, kültürler sinerjisini yakalamış, kendi medeniyetini yeniden inşa etme gayretindeki istikrar ülkesi Türkiye Cumhuriyetine karşı küresel şer odakları ve paralel terör örgütün işbirliği ile yapılan bu hain darbe kalkışmasını vatana ve millete ihanet olarak tanımlıyoruz. Gözünü kan bürümüş bu girişimi lanetliyor ve bir an önce cezalandırılmasını talep ediyoruz. 

Sivil, masum, kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden halkın üzerine tankları sürenler, milletine silah doğrultmayacağını ifade eden arkadaşlarını dahi başlarından vurarak şehit edenler, uçak, helikopterler ve tanklarla başta milletin meclisi olmak üzere devletin kurumlarını, cumhurbaşkanlığı külliyesini, milli istihbaratı, özel harekat merkezini bombalayanlar, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını rehin alacak kadar nefretine esir olanlar, elbette ki akıl emniyetini kaybetmiş, delalet ve ihanet içerisinde bulunmuşlardır. Bu yapılanlar Milli iradeyi gasp etme gafletidir.
Bütün dünyanın gözünün önünde gür bir seda ile “Dünya Beşten Büyüktür” diyerek emperyal güçlerin dizlerini titreten, zulümle, katliamlarla abad olmaya çalışan İsrail’e “One minute” diyerek Siyonizm in hegamonyasını sarsan, Türkiye de her türlü vesayeti yıkarak, yetkiyi millete devreden, milletin Cumhurbaşkanına, kendi başkomutanına suikast tertip etmekte tereddüt etmeyen bu alçakça ihanete karşı dik duruşumuzu ve meydanlarda olduğumuzu, her türlü şer odaklarına ve onların işbirlikçilerine karşı mücadeleye devam edeceğimizi beyan ediyoruz.
Bütün bunların karşısında, hiç silah kullanmadan, meydanlara inerek milli iradeyi sahiplenen, havalimanlarında, askeri birliklerin önünde, kritik noktalarda sabahlara kadar nöbetini tutan, tankların önüne kendini atarak her türlü zorbalığa karşı kendini siper eden, ezilen, darp edilen, canını ortaya koyarak bedel ödeyen ve bir darbeyi dualarla ezanlarla bastıran aziz milletimiz ile beraber hareket etmeye devam edeceğimizi de ifade ediyoruz.
Gelişen, büyüyen, güçlenen bu milletin maddi kalkınma hamlesinden rahatsız olup, manevi kalkınma sürecindeki köklü değişimleri içine sindiremeyen bu şer odakları, iyi bilsinler ki; bu millet darbeye karşı asil duruşuyla manevi kalkınma hamlesini de başardığını ispatlamış ve milli iradeye sahip çıkacağını göstermiştir. Bu vesileyle, bu millet her türlü zulmün karşısında dik duracağını, dünya Müslümanlarının ve mazlumlarının sesi olmaya devam edeceğini bütün dünyaya haykırmıştır. Bununla beraber bir darbe ortamında dahi, vakarını koruyarak hiçbir taşkınlığa, haksızlığa, yağmaya meyletmeyerek içindeki adalet ve vicdanın diriliğini sergileyerek necip bir millet olduğunu da dünya halklarına göstermiştir.
Bizler İmam Hatip nesli adına, Önder Şanlıurfa İmam Hatip Liseleri Dernekleri olarak;
Bu süreçte devletimizin ve milletimizin safında yer alacağımızı, vatanına ve milletine hizmet etmeyi kendisine görev edinen, ümmet şuuruna sahip dindar bir nesil yetiştirme hedefi olan sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olacağımızı; kamuoyuna, her türlü uluslararası legal ve illegal örgüt ve kurumlara deklare ediyoruz.

Şanimder
Eyimder
Halimder 
Kaimder 
Sivder 
Vimder 
Bilimder 
Surimder 
Halfetimder 
Ceyimder 
Hilimder 
Akilder Bozava Temsilciliği
Harran Temsilciliği

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.