banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Sahte polis, asker, savcılar yakalandı

Şanlıurfa/Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğünce nitelikli dolandırıcılık kapsamında soruşturma yürütüldü.

Vatandaşları arayarak kendilerini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanarak örgütlü bir şekilde "mağdur şahıslara kimlik bilgilerinin FETÖ/PKK terör örgütlerinin eline geçtiği" gibi hayali senaryolarla korku ve tedirginlik yaratmak suretiyle iletişim yoluyla dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik 23 ilde 44 ayrı olay aydınlatılarak vatandaşların 4.613.750.00 TL maddi zararı önlendi.

Çalışmaların devamında şahısların  yakalanması amacı ile Şanlıurfa merkezli İstanbul, Eskişehir, Bursa, Antalya, Muğla, Kırşehir, Batman, Yalova illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyon kapsamında 34 şahıs adli mercilerce tutuklanmış, 7 şahıs mahkemece, 8 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.(RHA AJANS)

Anahtar Kelimeler:
Sahte Polis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.