banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şahin Doğan'dan Yeni Kitap: Arafta Bir Enteklektüel Dücane Cündioğlu

Şanlıurfalı Yazar Şahin Doğan Arafta Bir Enteklektüel Dücane Cündioğlu ismi ile yazdığı  Yeni kitabımı çıktı. Yeni kitabı Temin etmek isteyenler yüzleşme yayınları veya kitap yurdu'dan temin edebilirler. 

Yazar yeni kitabı olan "arafta bir entelektüel DÜCANE CÜNDİOĞLU"nun kapağında kitabı şöyle tarif ediyor:
Dücane Cündioğlu muhafazakar camianın içinden çıkmış tek entelektüel belki de. Bu hükmün bir parça mübalağa ihtiva ettiğinin farkındayız ama muhafazakar camiadaki fikri kuraklık ve verimsizlik nazar-i itibara alınınca o kadar da mübalağa ihtiva etmediği kendiliginden anlaşılır. Cündioğlu'nun düşünsel tekamülü bir bakıma muhafazakar camianın yaklaşık kırk yıllık hülasası gibidir. Daha yerinde bir deyişle Cündioğlu muhafazakar camianın kırk yıllık düşünsel ihtişam ve sefaletini gösteren berrak bir aynadır. Malum, aynaya kızmaya lüzum yok.
Bir yazımızda Dücane Cündioğlu'nu emsallerinden ayıran vasf-1 mümeyyizin anlatırken "Dücane Cündioğlu'nu Dücane Cündioğlu yapan sadece geniş ve derin malumatı değil, kendine has revnak ve ahenkli üslubu aynı zamanda" demiştik. Evet, üslupta yakaladığı seviye ve kıvam itibariyle Türkiye'de Cündioğlu ile yarışabilecek ikinci bir muhafazakar kalem erbabı yok kanaatimizce. "Dücane Cündioğlu'ndan Seçme Metinler" bölümünü biraz da bu üslubu okuyucuya göstermek amacıyla seçtik. Ama itiraf etmeli ki zarf (üslup ne kadar iyi ise mazruf (mana) en az onun kadar iyi.

Şahin Doğan Kimdir

Yazar.1978 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 2000 yılında girdiği Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Ana Bilim Dalından 2004 yılında mezun oldu.

2004-2007 yılları arasında Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı değişik okullarda vekil öğretmenlik yaptı. 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Yozgat Müze Müdürlüğü’ne atandı. 2009 yılında Şanlıurfa Müze Müdürlüğüne, 2015 yılında oradan Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne geçti. Halen Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünde Sanat Tarihçisi (Müze Araştırmacısı) olarak görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Dergah, Yediiklim, Yolcu, Bilge Adamlar, Fikriyyat, Şurkav, Anadolu Aktüel gibi edebiyat/düşünce dergilerinde ve Yeni Şafak, Yeni Akit, Taraf ve Milat gibi ulusal gazetelerde yazı ve mülakatları yayınlandı. Ankara merkezli Risale-Haber sitesinde ve 2011 yılından bu yana Urfa’da çıkan İpekyol gazetesinde düzenli olarak haftada bir yazıları çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.