banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo KCCA FC

Sağlık bakanından Urfa'ya müjde

Valiliğe gelişinde Şanlıurfa Valisi Güngör Azmi Tuna tarafından karşılanan Bakan Akdağ' Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, İbrahim Halil Yıldız, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.

Akdağ daha sonra Valilik Şeref Defterini imzaladı. Beraberindekilerle birlikte Vali Güngör Azmi Tuna'nın makamına geçen Bakan Akdağ'a Vali Güngör Azmi Tuna tarafından Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl tablosu hediye edildi.

Valilik makandında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Akdağ, Ben öncelikle Demokrasi ve milli iradeye katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldim biz burada Şanlıurfalı kardeşlerimizle bu mitingi yaparken bir taraftan da İstanbul ile bağlantı kuracağız bugün Türkiye ayakta tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi 15 Temmuz'dan sonraki 23 gün ayakta bu bir milletin şahlanışı, bir milletin ayağa kalkışı bir milletin dostuna da düşmanında millet nasıl olunur veya sıkıntılı günlerde işte bizde bunu gösterdiğimiz dönemdir. 240 şehidimiz var, Rabbim hepsinin mekanını cennet etsin. Tabi ki onlar için üzüntülüyüz, onların hatırası için canımız yandı, yüreğimiz sızladı ama onlar ne için ölüme gittiklerini biliyorlar, onlar ölümü bir gül bahçesine gider gibi kabullendiler. Biz bu sayede bugün Şanlıurfa’da, Türkiye’de rahatız. Aksi takdirde bir sömürge memleketi olacaktık, bayrağımız, vatanımız, ezanımız Allah korusun geri gidecekti. Bu nedenle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum, Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın Şanlıurfalılara selamlarını getirdim" dedi.

Şanlıurfa'da en önemli olan hastane hizmete açıldı, devraldığımız sağlık kuruluşlarından vatandaşın hizmeti için uygun gördüğümüz şuanda hapsini hizmete sokmuş bulunmaktayız, bundan sonra ihtiyaç duyarsak yada başka şekilde devir olursa milletin hizmetine sokacağız Urfa'da elimizi çabuk tuttuk Eyyübiye'deki hastaneyi suratla hizmete açtık Ağustos ayı içersinde bütün birimler hizmete girecektir"dedi.

Akdoğ," Bu ay veya gelecek ay Bin 700 yataklı şehir hastanemiz inşallah başlayacağız bunu özellik ifade etmek istiyorum benim masamda ajandam da sağlık hizmetlerin geliştirilmesi için meseleleri sıraladığım zaman şuanda Şanlıurfa en başta geliyor. şuanda hem personel hemde diğer yatırımlar açısından Şanlıurfa birinci sırada 500'ün üzerinde sağlık görevlisi özel olarak ben bunları görevlendirdim Şanlıurfa'dalar"dedi.

Akdağ, "Suriyeli doktorlardan faydalanacağız ama onlar yaramıza tam dermen olmayacak biz gücümüz yettiği kadar Şanlıurfa'ya ilave sağlık personeli göndereceğiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.