banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Sağlık Bakanı Koca, Virüsün Yayılma Şeklini Açıkladı


Virüsün kısa Sürede kişiden kişiye umulmadık hızla yayıldığını önceki basın toplantısında anlattıklarını dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce bir kişi üzerinden yayılan virüsünden örnekleyerek geniş bir şekilde açıklamak istediğini belirterek şunları söyledi: “Aynı olayı şimdi biraz daha detaylı ele almak istiyorum. son derece sağlıklı görünen bir kişi günlük ilişkilerini ve işlerini sürdürürken en az 30 kişiye virüs bulaştırabiliyor. İşte bu kişiye olayı daha kolay anlatmak için virüs taşıyan diyelim. Hastalığın taşıyan da hastalığın belirtisi yoktu. Virüsü taşıdığını başta Kendisi de bilmiyordu. Virüsü; ailesine, babasını, amcasına ve yanında çalışanlar bulaştırdı. Amcasının tedavisi sebebiyle hastanenin muhasebesine gitti. Orada immün yetmezliği olan bir başka kişiye bulaştırdı. Taşıyıcıdan virüs kapan genç muhasebeci tedavi gördüğü bir başka hastanede çalışan 57 yaşındaki bir görevliye bulaştırdı. Genç Muhasebeci ve bulaştırdı görevli hayatını kaybetti. Virüs taşıyanın babası amcası ve çalışanı uzun süre yoğun bakımda tedavi edilerek taburcu edildi. virüs taşıyan virüsü bir iş arkadaşına da bulaştırdı. O arkadaşı da kendi ailesinden 5 kişiyi enfekte etti. virüs taşıyan Yani bu olayda virüsün ilk taşıyıcısı kendisi gibi yayılma kaynaklık edecek daha pek çok kişinin varlığına yol açtı. taşıyıcıyı Bir kez bile görmemiş olan insanlar zincirleme bulaşan virüsler hayatlarından oldu.
 Kişiler onların temas çevreleri izole edilmesi durumunda tablonun nasıl büyüyeceğini hayal edin. bu örneği göz önünde bulundurmanızı ve her gün yeni tanılar konduğunu hatırlamanızın rica ediyorum.
 Dün itibariyle toptan vaka sayımız 18235’tı Bu kadar tedavi altına alınmadan önce de virüs taşıyordu. çoğu toplum içindeydi her birinin sosyal hayatı vardı. Şüpheli görülüp karantinaya alınmadan önce günlük işleri sürdürüyorlardı. Tıpkı Taşıyıcı gibi bankaya gidiyorlardı, alışverişe çıkıyorlardı, arkadaşlarıyla kafede buluşuyorlardı. Kalabalık araçlara biniyorlardu. 18.135 hastanın her birini anlattım. olaydaki virüs taşıyan yerine bunları koyun. bu kişilerin temas çevrelerinin gözlem altına alındığını bir an için unuttun edilmemiş başka hastalar olduğu gerçeğini buna ilave edin ve yayılımın ne kadar kolay ne kadar hızlı olduğunu hatırlayın.
 ortada bir gerçek var fakat bu umut kırıcı bir gerçek değil. virüsün yaylım zincirini kıracak bizi güvenceye alacak tedbir belli temas içinde olmayacağız. Araya mesafe koyacağız. kendimizi izole edeceğiz. 60 yaş üstü hastalarımızın ölüm haberleri hepimizi Yaralıyor. büyüklerimize uyarıyorum evden çıkmayın. Ailelerimize uyarıyorum, büyüklerimizi virüsten koruyorsun. gençlerimize uyarıyorum. Virüsü taşıyıp taşımadığınızı bilemezsiniz. Gençliğiniz, ailenizin, büyüklerinizin talihsizliği olmasın. Geldiğimiz noktada alınması gerekli yeni tedbirler var. İki uygulama üzerinde duruyoruz. genç nüfusun hareketliliği virüsle mücadelemizde en zayıf noktalarınızdan biri. gençlerimizin bizi Anlayacağından emin olmak istiyorum. bilim kurulumuz salgının seyrettiği yerlerde hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tedbirler alınması yönünde tavsiye kararı aldı. Bu çerçevede yapılan önerileri sayın cumhurbaşkanımıza detaylarıyla sundum. Cumhurbaşkanımız bu konudaki takdirlerini kendileri açıklayacaktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.