banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte yeni Teknolojileri Yol Haritası

Küresel çapta büyük bir dönüşüme tanıklık eden sağlık ve mobilite sektörü, nüfusun artması ve kaynakların kısıtlı hale gelmesi gibi zorluklara yeni hizmet modelleri geliştirerek çözüm üretmektedir. Teknolojinin hızlı gelişimi ve yaygınlaşması bu alanlarda kişiselleştirilmiş, katılımcı ve Dinleyici çözüm ve sistemler sunulmasına imkan sağlamaktadır.
Dijitalleşen dünyada yüksek teknoloji ve katına değer üreten öncü Türkiye için "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" vizyonunu gerçekleştirmek üzere hazırlanarak uygulamaya konulan "2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi" kapsamında başlanan çalışmalara rehberlik etmek, yerli ve milli ürün ve teknoloji dönüşümüne yön vermek üzere "Akıllı Yaşam ve Sağlık Ürün ve Teknolojileri Yol Haritası" ile "Mobilite Araç ve Teknolojileri Yol Haritası" hazırlanmıştır. 2022-2030 dönemini kapsayan mezkür Yol haritaları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının resmi internet adresinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanacaktır.
Teknoloji Yol Haritalar' kapsamında yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın ilgili kurum ve kuruluşlarca hassasiyetle yerine getirilmesi hususunda gereğini rica ederim.
20220609-11 (1).pdf

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.