banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Rektör Çelik: Kadın Erkeğin Arkasında Değil, Yanındadır

Etkinlik açılışında bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik, “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var denir. Halbuki her başarılı erkeğin yanında eşi, çocukları, kızları vardır. Her gün eşimize, çocuklarımıza ayıracak zamanımız olmalı. Ancak bu şekilde başarılı olabiliriz” dedi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek ise kadın yaşamında eğitimin önemini vurguladı. Açılışta Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Şeyma Doğan da kadınlara yönelik çalışmalardan söz etti.

Rektör Çelik’e pozitif ayrımcılık teşekkürü

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Harran Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, konuşmasında Rektör Çelik’e, yardımcılarından birisini kadın akademisyenlerden seçtiği için teşekkür ederek, Harran Üniversitesi’nin kadına verdiği önemin bir kez daha altını çizdi.

Pandomim Gösterisi Büyük Alkış Topladı

Dr. Öğr. Üyesi Emine Teker’in koreografisini üstlendiği, öğrencilerin performansları ile göz doldurduğu pandomim gösterisi, “çocuk gelin” konusuna değinerek kadınların yaşadıkları zorluklara duygu dolu ve ince bir vurgu yaptı.

ModeratörlüğünüSosyal Hizmet Uzmanı Rezzan Yavuz’un üstlendiği panelde, Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Ökten Güneydoğu’da kadın halleri üzerine konuştu. İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Çakmak ise İslam Düşüncesinde Kadının Şahsiyeti ve Toplumsal İtibarı hakkında bilgi verdi. Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dursun Çadırcı kadın sağlığı hakkında bilgiler vererek “Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Toplum” mesajını verdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sibel Toptan kadın istihdamı konusunda konuşurken, Avukat Çiğdem Kendirci dinleyicilere hukukta kadın konusunda bilgiler vererek kadınların hakları konusunda bilinçlenmeleri gerektiğini vurguladı.

Çok Sesli Koro Kadınlar İçin Söyledi

Programın son bölümünde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden oluşan koro, Dr. Öğr. Üyesi Ömür Arda Aydın’ın şefliğinde dinleyicilere keyifli bir müzik dinletisi sundu. Katılımcılara ayrıca günün hatırası olarak hediyeler takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.