banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Rekor Seviyede 112'ye Asılsız İhbar Yapılıyor

112 Acil Çağrı hizmetleri il koordinasyon komisyonu toplantısı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Erin, merkeze gelen çağrıların yüzde 91’inin asılsız olduğunu belirterek yardıma gerçek ihtiyacı olan vatandaşların mağdur olmaması için, 112’nin gereksiz yere aranmamasını istedi.

Şanlıurfa 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyet sunumunun ardından 112 sağlık, 155 emniyet, 110 itfaiye ve 156 jandarma birimlerinin sisteme entegrasyonu konusunun görüşüldüğü komisyon toplantısında, 2019 yılı çağrı istatistik verileri de değerlendirildi.

Şanlıurfa 112 Acil Çağrı Merkezi’nin ihtiyaçlarının karşılanması, yazılımların temin edilmesi konusunun farklı kurum kuruluşlarla yapılan işbirlikleri sayesinde kısa sürede tamamlandığını belirten Vali Erin, bu hizmetin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

112 Acil Çağrı Merkezi binasının 2016 yılı ortalarında ihale edildiğini ve inşaatına başlandığını hatırlatan Vali Erin, 2018 yılı ortalarında binanın tamamlandığını ve çok kısa süre içerisinde tefrişat ve donanımın tamamlanarak entegre çağrı hizmetini sunan iller içerisinde ilk sıralarda yer aldığını ifade etti.

Şanlıurfa 112 Acil Çağrı Merkezi’nin inşaat, teknik altyapı ve tefrişatı için yaklaşık 12 milyon TL harcandığını belirten Vali Erin, 110, 112, 155 ve 156 çağrılarının bu merkezde cevaplandığını ve en fazla çağrının sağlık ve emniyet konusunda olduğunu, 2019 yılı içerisinde merkeze gelen 1 milyon 264 bin 214 çağrıdan 91 bin 791’inin vakaya dönüştüğünü söyledi.

Eğitimli personeller tarafından cevaplanan çağrıların en doğru şekilde değerlendirilmesi ve en hızlı şekilde müdahale edilmesi için vatandaşların lüzumsuz çağrı yapmaktan kaçınmaları gerektiğini hatırlatan Vali Erin, gelen çağrıların yüzde 91’inin vakaya dönüşmeyen çağrılardan oluştuğunu ifade ederek asılsıç çağrı yapılmaması için bilinçlendirme çalışmalarının önemine işaret etti. Vali Erin, vatandaşlara da 112 acil çağrı merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

Gerçekleşen toplantının ardından çağrı merkezinde incelemelerde bulunan ve çağrı alıcı personelle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından çağrı verilerinin değerlendirildiği raporda, asılsız çağrıların büyük çoğunluğunun çocuklar tarafından yapıldığı, çocuklar dışında gelen çağrılarda ise vatandaşın özellikle 182 hastane randevu, 153 beyaz masa numaraları ile karıştırdıkları, ayrıca yemek siparişi vermek isteyen veya yol tarifi isteyen kişilerle bile karşılaşıldığı belirtildi.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurunun arama şeklinde gerçekleşebildiği gibi kısa mesajla da ihbar alındığı, kısa mesajın sağladığı en büyük avantajın ise ihbarda bulunan kişinin konumunun anında belirlenmesine imkan sağladığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.