banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

PYD ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar

Ceylanpınar Sınırı Karşısında PYD ile DEAŞ Arasında Şiddetli Çatışmalar Başladı Rasulayn’e yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan ve PYD’nin kontrolünde olan Tel Tamır’da yaklaşık 1 haftadır çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

Heseke’de 90 Süryaniyi rehin alan Deaş ardından Rasulayn ilçe çevresine yönelerek, PYD birliklerinin hakim olduğu Tel Tamır’da Deaş terör örgütü saldırıya geçti.

Gerçekleşen saldırının ardından anında karşılık veren PYD birlikleri Deaşı geri püskürtü. Gecenin kararmasıyla birlikte PYD birliklerine sızmaya çalışan Deaş ağır kayıplar verdi. Yaşanan çatışmaların ardından intihar saldırıları gerçekleştiren Deaş, dün sabah saatlerinde PYD birliklerine yönelerek bomba yüklü kamyonet ile saldırdı.

Düzenlenen intihar saldırısında PYD birliklerinden Ali Mohamed Farhan, Süleyman Mohammed Khalil hayatlarını kaybetti. Yoğun çatışmaların yaşandığı Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Rasulayn'ın Tel Tamır bölgesinde intihar saldırıları ile büyük patlamalar Ceylanpınar ilçesinden de rahatlıkla duyuluyor. Rasulayn’den Heseke'ye bağlanan tek ana yol üzerinde bulunan Tel Tamırı, Deaş kontrole alarak PYD birliklerinin ulaşımını kesmek istiyor.

Bölgede çatışmaların artmasıyla birlikte çevre köylerde bulunan sivil vatandaşlar ise güvenli bölgelere intikal ederek evlerini ve barklarını terk edip göç etmek zorunda kaldı. Çatışmaların yaşandığı Tel Tamır bölgesinde çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

Ceylanpınarhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.