banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Putin: Sırtımızdan vurulduk

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de Ürdün Kralı Abdullah ile yapacağı görüşme öncesinde Suriye-Türkiye sınırında bir Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi hakkında açıklamalarda sert açıklamalarda bulundu.

Putin konuya ilişkin ilk açıklamasında, "Teröristlerin işbirlikçileri tarafından sırtımızdan vurulduk" dedi.

Uçağın vurulmasının "Rusya - Türkiye ilişkileri açısından çok ciddi sonuçları olacağını" söyleyen Putin, düşürülen uçağın Türkiye sınırına 4 kilometre uzaklıkta olduğunu ve Türkiye için bir tehdit oluşturmadığını belirterek “sırtımızdan vurulduk” dedi.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, uçağın 5 dakika içinde 10 kez uyarıldığı belirtilmişti. Açıklamada Türkiye hava sahasını ihlal eden uçağın söz konusu angajman kuralları çerçevesinde iki adet F-16 tarafından müdahalede bulunulduğu ifade edilmişti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.