banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

PTT'deki Yığılmalara Valilik El Koydu: Adrese Teslim Edilecek
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da devlet tarafından vatandaşlara verilen bin liralık destek  nedeniyle PTT ler önünde büyük kalabalıklara neden olmuştu virüsün yayılmasını önlemek amacıyla çalışmalar başlatan Şanlıurfa Valiliği Destek Yardımları Adrese Teslim Yapılacak yapılacağını açıkladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınını önlemeye yönelik Şanlıurfa’da alınan yeni tedbirlerle PTT şubelerindeki yoğunluğun önüne geçmek amaçlanıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek 1000 TL’lik desteği alacak olan vatandaşların yeni uygulama ile PTT şubelerine gitmelerine gerek kalmayacak. Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla hak sahiplerinde evde ödeme yapılacak. Çalışmaya bir an önce başlanması için kaymakamlara talimat veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kaymakamlıklarca görevlendirilen personelin 1000 TL’lik yardımları hak sahiplerine evlerinde teslim edeceğini duyurdu.
Yardımları alabilmek için hak sahiplerinin evlerinde kalması gerektiğini belirten Vali Erin, 1000 TL’lik yardımı alacak olan hak sahipleri evde bulunmadıkları takdirde yardımların hane halkından her hangi birine teslim edilmeyeceğini kaydetti.
PTT kart veya diğer banka kartlarıyla para çekme makinelerinden işlemlerini yapacak vatandaşların ne zaman isterlerse bu işlemlerini rahatlıkla yapabileceğini anımsatan Vali Erin, şubelerde ise bu tarihten itibaren yardım ödemelerine yönelik her hangi bir işlem yapılmayacağının altını çizdi.

Yardımlardan Kimler Faydalanıyor?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında, hâlihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1.000 TL ödeme yapılacak. Yardım almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.