banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Prof. Dr. Akan hükümlü ve tutuklulara Sabır ve Tevekkülü anlattı

Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan Manevi rehberlik hizmetleri kapsamında 2016 yılından beri Şanlıurfa’daki cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklulara konferanslar vermektedir. Asıl amacının, hapishanedeki insanlarımızın hayatlarına yeni bir anlam vermek, demir parmaklıklarına ardında geçirilen sürelerin avantaja dönüştürülmesi, hayata dair umutların aşılanması ve onların topluma kazandırılmasıdır. Prof. Dr. Akan, “Cezaevlerinin asıl amacı manevi duyguların değerler eğitimi ile yeniden aşılanmasıdır” dedi. 
Prof. Dr. Akan, manevi hizmetler kapsamında bu hafta yeni bir etkinlikle Şanlıurfa E Tipi Kapalı İnfaz ve Cezaevinde hükümlü ve tutuklulara “Sabır ve Tevekkül” konusunda bir konferans verdi. Konferansta sabrın önemine değinildi ve kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerimde geçen sabır ile ilgili ayetlere dikkat çekildi.  Kur’an-ı Kerim’de 90 kadar ayetin sabrı anlattığını, sabredenlerin zafere ereceklerini ifade etti. İslam tarihi açısından da baktığımızda en büyük musibet ve belaların Peygamberlere geldiğini örneklerle anlattı. Sabır Kahramanları olarak Hz. Eyyüp ve Hz Yusuf peygamberlerin ibretlik hayat kıssalarına dikkat çekti. Sabır, bu peygamberlerin mirasıdır. 
Prof. Akan, hükümlü ve tutuklulara şu tavsiyelerde bulundu: “beşer şaşar, insan hata yapabilir, önemli olan hatasını kabul edip, tamir etmektir. İnsan olarak doğmanın kolay, insan olarak kalabilmenin zorlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle, kayalara çarpmadan sahili selamet olan ahiret yurduna varmak en büyük hedefimiz olmalı. Suçlu ya da suçsuz insan hapse girebilir. Her şey kader ile takdir edilmiş. Ama önemli olan zamanı iyi değerlendirebilmektir. Nitekim zamanlarını iyi değerlendirebilenler Hafız Kur’an bile olabilir. Madde bağımlığından Kur’an bağımlığına dönüşen ve cezaevlerinde Hafız Kur’an olarak çıkan çok gençlerin olduğuna dikkat çekti. 
Prof. Dr. Akan sözlerini şöyle tamamladı: “Sabır zorluklar karşısında beklemeyi bilmek ve bu süreci isyan etmeden, kendimizi yıpratmadan sakin şekilde geçirmek gerekir. Acılar çok şey öğretir,  yüksek bilinç düzeylerine ulaştırır”. 
Konferansa cezaevi müdürleri ve eğitim biriminden öğretmenleri katıldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bilinmez 1 yıl önce

Zamanın ne getirip ne götüreceği bilinmez tabi, sabrı öğrenmek lazım. Hayat çok gariptir bugün hocası olduğumuzun bir bakmışız yarın talebesiyiz

Avatar
Gazi 1 yıl önce

helal olsun sayın prof. hoca... hoca dediğin sadece okulda değil, toplumun her yerinde olmalıdır. cezaevinde bile.. saygıyla alkışlıyorum...