banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Güvenlik Güçleri her yerde bu plakayı arıyor

Ankara'da TSK'ya ait servis araçlarına yönelik bombalı araç saldırısından sonra soruşturmaya başlayan polis, 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka bir aracın peşine düştü. Bu aracı PKK'lılara satan Arap Yakut, önceki gün İstanbul'da yakalanarak Ankara'ya getirildi. Yakut'un sattığı araçlardan üçünün Ankara, İstanbul ve Adana'daki eylemlerde kullanıldığı belirlenirken, bir araç ise aranıyor. Ayrıca, il emniyet müdürlüklerine yazı gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü, 42 PRS 60 plakalı aracın yakalanmasını istedi. EGM'nin yazısında çalıntı olan aracın içinde Suriye Gizli Servisi'yle bağlantlı iki YPG'linin bulunduğu ihbarının geldiği belirtildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın personelini taşıyan servislere yönelik gerçekleştirilen ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği terör eylemini soruşturan polis, yeni bir kişinin varlığını ortaya çıkardı. Önceki gün İstanbul'da gözaltına alınan ve gizlice Ankara'ya getirilen Arap Yakut adlı kişinin Anka saldırısının kilit isimlerinden Kudbettin Onur'la bağlantısı olduğu ve ikiz plaka hazırladığı anlaşıldı. Milliyet'in aldığı bilgiye göre, HASAN Aysen ve Uğur Yüce ile birlikte gözaltına alınan Arap Yakut'un, 4 araç için PKK'ya ikiz plaka hazırladığı anlaşıldı. Bu araçlardan üçü, Ankara, İstanbul va Adana'da örgüt tarafından eylemlerde kullanılırken, 4. aracın henüz bulunamaması polisi alarma geçirdi. İstanbul'daki aracın Sultanbeyli'de karakol önünde patladığı, Adana'da ise yol kenarında patlatıldığı ancak herhangi bir zarar oluşmadığı öğrenildi.

ARACIN SAĞ TAMPONU KIRIK
Şüpheli Yakut'un ikiz plaka hazırladığı 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka aracın tüm ülke genelinde arandığı belirtildi. Söz konusu araçla ilgili Ankara'daki eylemin hemen ertesi günü Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi'nde uyarı yazısı gönderildiği ortaya çıktı. 18 Şubat'ta gönderilen yazıda, Ş.O. adlı şüphelinin, 9 Kasım 2015'te sahte plakalı ve sağ tamponu kırık 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka aracı Diyarbakır'da öğretmenlik yapan B.Ç. ile birlikte İstanbul'a getirmiş olabileceği belirtildi. Yazıda, Ş.O. ve B.Ç.'nin 10 Kasım'da İstanbul'dan Diyarbakır'a döndükleri aracın İstanbul'da görüldüğü ve sansasyonel eylemlerde kullanılabileceğinin değerlendirildiği bilgisine yer verildi.
Arap Yakut'a ilgili emniyet birimlerine yönelik bombalı araç uyarısı yapıldığı ortaya çıktı. Yine, Ankara saldırısı sonrasında güvenlik birimlerine gönderilen başka bir yazıda Arap Yakut'un 06 GS 825 plakalı VW Transporter araçla eylem yapabileceği anlatıldı.

PKK'NIN ALÇAK OYUNU
Ankara'daki eylem ve sonrasında ortaya çıkartılan gelişmeleri Milliyet'e değerlendiren bir emniyet yetkilsi, PKK'nın kent merkezlerindeki eylemlerini farklı yöne kaydırdığına dikkati çekti. Aynı yetkili, "Teröristler artık neredeyse polisle yarışıyor. Önceleri orta değerde araçları eylemlerde kullanırken, şimdi üst değerdeki araçları kullanmaya başladılar. Dikkat çekmemek amacıyla bu yöntemi kullanıyorlar" dedi.

ARAÇTA ÇOCUK DA OLACAK
21 Şubat günü saat 22.00 sıralarında Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nin bilgisayarına düşen bir elektronik postada yer alan bilgiler de polisi harekete geçirdi. Konya'dan çalınan 42 PRS 60 plakalı Clio marka aracın içinde Suriye Gizli Servisi El Muhaberat'la bağlantlı iki YPG'linin bulunduğu öne sürüldü. İhbarda, iki şüphelinin 3 aydır Konya Meram'da yaşadıkları ve birisinin adının Mustafa olduğu kaydedildi. Aynı ihbarda Ağrı'dan mühimmat yüklü bir aracın Ankara'ya geleceği ve içinde şüphe çekmemek amacıyla bir erkek bir kadın ve bir çocuğun bulunacağı belirtildi.

Kaynak: Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.