banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

PKK Propagandası yapan 2 öğretmen tutuklandı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde gözaltına alınan iki öğretmen, PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklandı.


Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Dargeçit Atatürk Ortaokulu’nda ve Karabayır İlkokulu’nda öğretmen olarak görev yapan N.O ile S.A isimli şahısların sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK propagandası yaptıkları ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret ettiklerinin tespit edilmesi üzerine gözaltına alındıkları belirtildi.

Açıklamanın devamında, N.O ve S.A isimli şahısların haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca “Cumhurbaşkanına Hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Yargı Organlarını, Askeri veya Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağılama, Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından tutuklandıkları kaydedildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.