banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

PKK Nusaybin'de halkı evlerinden çıkartıyor

Nusaybin’de 13 Kasım Cuma akşamı başlatılan sokağa çıkma yasağı 5’inci gününde devam ederken, yaşanan elektrik ve su kesintisinin yanı sıra gıda sıkıntısı halkı zor durumda bırakıyor.

Yaşanan çatışmalarla iki ateş arasında kalan halk, şimdi de PKK’nin evlerini boşaltmaları tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Abdulkadir Paşa Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerde halkı tehdit ederek evlerinden çıkmaya zorlayan PKK’liler, boşaltılan evlere yerleşerek buraları mevzi olarak kullanıyor.

Tehditlerle evlerini boşaltmak zorunda kalan bazı ailelerin, sokağa çıkma yasağına rağmen mahalle aralarından geçerek yakın köylerdeki yakınlarının evlerine yerleştikleri öğrenildi.

Öte yandan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar devam ederken zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Çarşı merkezine yakın mahallerde kazılan bazı hendekler kapatılırken Abdulkadir Paşa, Devrim ve Fırat mahalleleri başta olmak üzere bazı mahallerdeki hendek ve barikatların yerinde durduğu ve özellikle buralardan halkın PKK tarafından evlerini terk etmeye zorlandığı belirtildi.

PKK’lilerin hendeklere tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi sonucu bazı ev ve işyerlerinin yanı sıra su ve elektrik hatları zarar gördü.

Caminin girişine bomba yerleştirdiler

Bu arada Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallerindeki camilere giren PKK’liler, cami hoparlöründen PKK marşları çalıyor. Görgü tanıkları, PKK’lilerin Abdulkadirpaşa Mahallesi Kartopu Sokağı'nda bulunan Seyitler Camisi’nin girişine mayın döşediğini bildirdi.

Operasyonda şuana kadar 20'ye yakın hendek kapatılırken olaylarda bir kadın hayatını kaybetti, 2’si çocuk biri polis toplam 10 kişi de yaralandı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.