banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Peygamberler Şehrinden rezil karikatüre karşı sevgi afişleri

Haliliye İmam Hatip Mezunları Derneği (HALİM-DER )ve Şanlıurfa Siyer Araştırmaları Derneği (SİYER-DER), DBP'li Yenişehir Belediyesi'nin Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatürün yer aldığı afişleri billboardlara asmasına tepki olarak Şanlıurfa’nın birçok noktasına Kürtçe ve Türkçe ‘Béyi Ku Em Te Bibınin Me Ji Te Hez Kır' , ‘Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah' sözünü içeren afişleri astı.

"Herkesi Peygamber Efendimize sahip çıkmaya davet ediyoruz"

Konu hakkında bilgi veren HALİM-DER Başkanı Murat Müjdeci,  "Bizler Allah'ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimize yapılan hakaret karikatürüne tepki için 80 billboarda afişlerimizi astık. Buradaki amacımız Peygamber Efendimize olan sevgimizi ortaya koymaktır. Herkesi Peygamber Efendimize sahip çıkmaya, onun sünnetini hayatında yaşayarak ve yaşatarak yapılan saygısızlığa cevap vermeye davet ediyoruz." dedi.

“Peygambere savaş açanlar tarih boyunca kaybetmiştir”

“Peygambere karşı savaş açanlar tarih boyunca kaybetmiştir, kaybedecekler” diyen HÜDA PAR Şanlıurfa il başkanı Lokman Yalçın ise  “Bu güzel girişim gerçekten çok değerli ve kıymetli bir girişimdir. Tabiki bu bizi çok sevindirdi. Diyarbakır’daki ahlaksız karikatürlere verilecek en güzel cevap bence, Peygamberler Şehri kendisinden beklenen en güzel girişimi yapmıştır. Müslümanlar olarak İslam Peygamberine sahip çıkmak her Müslüman için farzdır. Çünkü İslam Peygamberi bizim için annemizden, babamızdan, malımızdan ve canımızdan daha kıymetlidir. Bundan dolayı bu güzel girişimde bulunan İslami STK’lara teşekkür ediyor, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Peygambere savaş açanlar tarih boyunca kaybetmiştir. Yine kaybedecekler.” diye konuştu.  (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.