banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Peygamber sevdası soğuk hava dinlemedi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hilvan'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Sabah erken saatlerden itibaren platform yetkilileri ve gönüllüleri yoğun bir çalışmayla etkinliğe hazırlandılar. Havanın soğuk ve yer yer yağışlı olmasına rağmen peygamber sevdalısı halk etkinlik alanını doldurdu.

Sunuculuğunu İ.Halil Çayır’ın yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Edib Bayık Hocanın tilavetinin ardından, Hilvan Selam-Der İlahi Grubu Mevlud-i Şerif okudu. Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Matsor'un seslendirdiği ilahilere meydandaki Peygamber Sevdalısı halk eşlik etti.

Etkinliğin devamında Araştırmacı Yazar Özkan Yaman bir konuşma yaptı. Soğuk havaya rağmen Müslümanların içini ısıtan bir şey için burada bu meydanda toplandıklarını ifade eden Yaman, "İçimizi ısıtan bu şey Peygamber sevgisinden başka bir şey değildir. Allah Resulü gönülleri ısıtmak için geldi, kararmış dünyaları aydınlatmak için geldi. Aslında o bekleniyordu. Onu bekleyenler bir yerde Mekkeli idi bir yerde Medineli idiler. Ama Onu bekleyenler sadece orada değil, onu bekleyenler Hilvan'daydı, Urfa'daydı. Onu yaşlı-genç bütün insanlık bekliyordu." diye konuştu.

Yaman'ın konuşmasının ardından, Hilvan Selam-Der Çocuk İlahi Grubu ile tekrar platforma davet edilen Derviş Matsor, Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.

İlahilerin ardından mikrofonu alan Vedat Turgut, Kürtçe bir konuşma yaptı. Hilvan halkının da Medine halkı gibi Medine dışında kadın, erkek Taleel Bedrular eşliğinde Peygamberi bekler gibi toplandığını ifade eden Turgut, "Biz biliyoruz ki Peygamber Efendimizin kabri Medine’dedir ve vefat etmiştir. Ama biliyoruz ki her nerede ona selat ve selam getirilirse Peygamberimiz onu duyuyor ve mukabelede bulunuyor ve inanıyoruz ki ruhen ve manen Hilvan’dadır." dedi.

Program Özkan Yaman Hocanın yaptığı dua ile son buldu.    (Ramazan Şefkatli - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.