banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

Peygamber Sevdalılarından yeni hicri yıl için bir mesajı yayınladılar

Peygamber Sevdalıları Platformu yeni hicri yıla girilmesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 14 Ekim Çarşamba gününde hicri yılbaşı olan 1 Muharrem 1436'ya girildiği hatırlatılan mesajda, yeni hicri yılın, işgal altında, zulüm altında bulunan Müslüman ülkelerin selamete kavuşmasına ve ümmetin vahdetine vesile olması dileğinde bulunuldu.

Hz Muhammed'in (sav) Mekke'den Medine'ye hicretini esas alan Hicri Takvim'in Hazreti Ömer döneminde kullanılmaya başlandığı belirtilen mesajda, "Maalesef güya medeni dünya ülkelerine uydurma endişesi bizi İslam zamanından (Hicri Takviminden) alıkoymuştur. Ve bununla kalmayıp Miladi Takvim'in her gününe farklı bir özellik kazandırıp tarihimizi bize unutturdular." ifadeleri kullanıldı.

Mekke’den Medine’ye hicretin, yeni bir İslam toplumunun ve İslam medeniyetinin inşasında önemli bir dönüm noktası olduğu vurgulanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Dünya Müslümanları arasında, Hz Peygamber ve ashabının hicret ederken ki kardeşlik ruhunun tekrardan tesis edilmesi zaruri bir ihtiyaçtır. Hz. Peygamber ve güzide ashabının hayatlarını anlatıp yaşatmak için tüm İslami yapı ve platformlar her türlü fedakârlıkları göstermek zorundadır. Bozulmaya yüz tutmuş insanlık asr-ı saadeti yaşamakla ancak tekrardan hayat bulabilecektir."

Yenilenen bu hicri yılbaşının, Müslümanların kendi tarihlerini iyi okuyup, muhafaza etmesine ve Peygamberlerini iyi anlamasına vesile olması temennisinde bulunulan mesajda son olarak, "Hicri yılbaşı, işgal ve zulüm altında bulunan Müslüman ülkelerin selamete kavuşmasına, ümmetin vahdetine vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz." denildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.