banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Diyarbakır'da polis aracına saldırı- ölenlerin isimleri belli oldu

Diyarbakır’da gerçekleşen bombalı araç saldırısı sonrası valilikten yapılan açıklamada 3 kişinin öldüğü, 12’si polis 45 kişinin de yaralandığı belirtildi.


Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde polis aracının geçişi sırasında gerçekleşen bombalı araç saldırasıyla ilgili valilik tarafından bir açıklama yayımlandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüpheli olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır.”

Açıklamanın devamında, “Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir.” denildi. 

ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ. ÖLENLERİN İSMİ BELLİ OLDU

Diyarbakır’da polis otobüsünün geçişi sırasında gerçekleşen bombalı araç saldırısında, ölen 3 PKK zanlısının isimleri belli olurken ölenlerden 2’sinin Bismil Belediyesi Meclis üyeleri olduğu öğrenildi.

Patlamada ölen 3 kişinin isimleri belli oldu
Diyarbakır’da polis otobüsünün geçişi sırasında gerçekleşen bombalı araç saldırısında ölen 3 kişinin isimleri belli oldu. Patlamada PKK operasyonlarında gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden dönen DBP’li Bismil Belediyesi Meclis üyeleri Tufan Tunç ile Zafer Koluman ve Mehmet Argul’ün öldüğü öğrenildi.

5 kişinin öldüğü, 12’si polis 33 sivilin de yaralandığı bombalı araç saldırısında hedef alınan polis otobüsünde, PKK operasyonlarında gözaltına alınan 7 kişinin olduğu valilik tarafından açıklanmıştı.

Polis aracında bulunan 7 PKK zanlısından 6’sının Bismil ilçesinden alındığı, bunlardan birinin de BDP Bismil eski ilçe başkanı Tufan Tunç olduğu belirtilmişti. Bismil Belediyesi Meclis üyesi olan Tufan Tunç ile birlikte bir diğer meclis üyesi Zafer Koluman’ın patlamada öldüğü öğrenildi. Saldırıda ayrıca Bismil’de gözaltına alınan Mehmet Argül’ün de öldüğü belirtildi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.