banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

MEB'de deprem! 15 bin 200 personel açığa alındı

Paralel yapı FETÖ  darbe girişimi sonrası Bakanlıklar kendi bünyesindeki temziliklerine devam ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı FETÖ örgütüne bulaşmış 15 bin 200 personeli açığa aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda, ABD destekli gerçekleşen FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında 15 bin 200 personelin açığa alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY bağlantılı cuntacı bir grubun darbe girişiminde bulunduğu hatırlatılarak bu girişimin üstün gayret sayesinde bertaraf edildiği ifade edildi.

“Bu olay da göstermiştir ki, mezkûr terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir şekilde mücadele edilmeli ve bu örgütün bütün faaliyet alanları ortadan kaldırılmalıdır.” Denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yapıya ait tüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ örgütüyle irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15.200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

Açıklamanın devamında bakanlığın bu yöndeki çalışmalarını devam ettiği, kamuoyunun gelişmeler hakkında bilgilendirileceği kaydedildi. 

Anahtar Kelimeler:
MEBöğretmenPersonel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.