banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

ÖZCAN STK TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ



Öğretmenler evinde yapılan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan’ın tertiplemiş olduğu toplantıda Şanlıurfa’daki birçok STK temsilcisi katıldı.

STK Temsilcilerinin görüş, öneri ve taleplerini dinleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, tek tek notlar aldı ve aldığı notları tek tek cevapladı.

STK’lar ve dernek yöneticileri ile bir araya gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan şunları ifade etti.

“Bugün burada toplanmamızın nedeni Şanlıurfa’da bulunan STK’ların bir araya gelerek Şanlıurfa’da son günlerde meydana gelen olayları değerlendirmek ve bu konu hakkında neler yapabiliriz düşüncesi içerisinde olduklarını görmek bizi mutlu etti.

Şanlıurfa’da bulunan sivil toplum kuruluşları kendi aralarında bir araya gelerek açıklama yapmaları bizler adına sevindirici olarak görüyoruz.

Bir de şu son günlerde meydana gelen olaylar karşısında Şanlıurfa’da yatırım yapmak isteyen insanların son 2 günde yaşanan olaylar nedeniyle gelmek istemediklerini ifade ediyorlar. Son 2 günde meydana gelen olaylar yatırım konusunda Şanlıurfa’nın imajını olumsuz bir şekilde etkilemiştir.

Şanlıurfa turizmin ve huzurun başkenti diyoruz ama son günlerde yaşanan ve meydana gelen olaylar Şanlıurfa’mızı olumsuz yönde etkilemiştir.

Şu anda devam eden çözüm ve barış süreci nedeniyle başta Şanlıurfa olmak üzere diğer bölge illerinde gerçekten çok güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyordu. Ama son zamanlarda meydana gelen olaylardan sonra Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin gibi yerlere, insanlar artık gelip burada yatırım yapmak istemiyorlar ve çekiniyorlar.

Son günlerde meydana gelen olaylarda 2 yıldır huzur ve barış içerisinde olan bu illerimiz yapılan yanlış algılar nedeniyle maalesef bu illerimizde yatırımlar durma noktasına gelmiştir.

Bugün burada sizlere de bir arada bulunmaktan son derece kendimi mutlu hissediyorum ve bugün sizlerle bir milletvekili olarak değil, Şanlıurfa’da ölmek isteyen ve burada defnedilmek istenen bir kişi olarak bugün sizleri dinliyorum. Şanlıurfa’da bulunan STK’lar Şanlıurfa’da söz sahibi olmalılar ve gerçekten Şanlıurfa’da adına gerçekleri söylemek zorunda olmalılar, bir yanlış yapılıyorsa bunu ifade etmeliler ve bunu ifade etmekten de çekinmemelidirler.

Siyasetçiler genelde seçim öncesi STK’ları ziyaret ederek onlarla bir karede bulunarak onlara şirin görünmek istemişlerdir, ama inanın bugün burada bulunmamızın nedeni bu değildir.

Şanlıurfa’da yapılan bazı yanlış anlamalardan dolayı bugün başta Abide Kavşağı başta olmak üzere Rabia Topçu Meydanı gibi çalışmalar STK’ların bu yanlışları ifade etmeme nedenlerinden dolayı olmuşlardır. Bu gibi işler yapıldığı zaman başta Şanlıurfa büyükşehir belediyesi meclis üyeleri arasında ortak bir karar olmadığı ve yanlış olduğu yapıldıktan sonra gördük hakeza Topçu Meydanı yapıldığı zaman ve yapıldıktan sonra ismi üzerinde çok tartışmalar yapıldı. Gönül isterdi ki bu tartışmalar yapılmasın ama eğer Şanlıurfa’da bir şeyler yapıldığı zaman en başta STK’ların görüşlerine başvurmaları gerektiğine inanıyorum.

Bugün Şanlıurfa’da özelikle de ova da imar alanları çoğalarak adeta betonlaşmış durumda ve bu betonlaşma yaparken STK’lar bunu açıklamalı ve buna dur demelidirler.

Şanlıurfa adına bir söz söylemek istiyorsa bunu ifade etmekten çekinmemeli bugün burada sizlere bir arada bulunmaktan son derece mutluyum çünkü hepimizin ortak paydası Şanlıurfa olduğuna inanıyorum.”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan son olarak “Bu toplantımıza geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”. Dedi

Toplantı daha sonra STK temsilcilerinin görüşlerini ifade etmelerinden sonra karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.

Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde 3 saat sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.