banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Osmanlıcanın Dersi vermek için başvurdular


Hayrat Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Faysal Vuran yapmış olduğu basın açıklamasında,
04 Nisan 2012 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan Osmanlıca kursları protokolü çerçevesinde 370 Halk Eğitimi merkezinde 85 bine yakın kursiyer kaydolmuş, bunların yarısından fazlası sertifika almayı hak kazanmıştır.
2013 yılı itibari ile Milli Eğitim Bakanlığımız Osmanlı Türkçesi dersini seçmeli dersler arasına almış olup, bu dersin okullarda seçilmesi durumunda, Hayrat Vakfı olarak ihtiyaç duyulduğunda, Osmanlı Türkçesi derslerini verebilecek, yeterli öğretim elemanımız bulunmaktadır.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE KONU İLE İLGİLİ OLARAK DİLEKÇE VERİLDİ.

Hayrat vakfı Şanlıurfa temsilcisi Faysal Vuran, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi makamında ziyaret ederek, seçmeli ders Osmanlıca ile ilgili olarak  Osmanlı Türkçesi derslerini verebilecek yeterli miktarda öğretim elemanlarının bulunduğunu söyledi. Bu konu ile ilgili olarak resmi işlem yapılması için dilekçe ile müracaatta bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.